Volvo va deschide o fabrică proprie de baterii în Statele Unite: suedezii pregătesc versiunea electrică pentru XC90

de Paul Cosma
Joi, 16.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo vrea să deschidă o fabrică proprie de baterii în Statele Unite, până la finalul anului viitor. Noua uzină va furniza bateriile pentru versiunea electrică a modelului XC90.

Volvo are un proiect de 600 de milioane de dolari pentru extinderea uzinei sale din Ridgeville (statul american Carolina de Sud), astfel încât să înființeze o nouă linie de producție, dar și o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Construcția fabricii de baterii ar urma să fie gata la finalul anului viitor. Ulterior, uzina va furniza bateriile pentru ca Volvo să producă versiunea electrică a modelului XC90 la uzina din Ridgeville, începând din 2022.

Fabrica menționată are circa 1.500 de angajați, numărul lor urmând să crească la peste 2.000 după începerea producției lui XC90 electric.

Prin producția proprie de baterii, Volvo are ca obiectiv reducerea costurilor și eficientizarea operațiunilor din Statele Unite.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • absurd cred sa pui doar baterii multe-grele pt un mamut ca asta
    ceva hibrid ar fi preferabil dar ce stiu eu ca nu sint manager chinez
    12 2
  • Adrian
    Pai fabricile sunt problema Volvo? Materia prima pentru baterii e problema?
    Sa faceti fabrici fara materie prima, e ca si cum ati face masinile fara baterii.
    6 0
  • ''Suedezii" nu prea sunt suedezi ci chinezi. O parte dintre Volvouri se produc in China, proprietarul este chinez, centrul principal de dezvoltare e in China.
    5 3
  • Sa vedem si ce autonomie va avea masinuta :)
    Cat despre restul comentariilor: varianta hibrida XC90 deja exista si daca ai fi manager chinez ai fi bogat. Probabil ca tu ai facut rate la banca pentru un BMW sh :)
    @ICs: o parte din Volvo sunt facute in China, asa cum si o parte din VW, BMW, Audi, Mercedes sunt tot pe acolo facute :)
    Si la Volvo le prieste chinezaria, au vanzari in crestere de la an la an, sunt peste produsele germane ca si calitate si fiabilitate din cate zic chiar germanii in Germania, deci nu vad motive de agitatie:))
    1 4
  • Tot mai rentabile electicele astea...
    https://www.caradisiac.com/borne-ionity-jusqu-a-70-euros-le-plein-d-une-electrique-180792.htm

    adica 0,79 euro kilowatu haha inapoi la tico ACEdikkk
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru