Volvo va lansa o versiune electrică pentru XC90 în 2022: producție în Statele Unite

de Paul Cosma
Sambata, 25.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a confirmat că va dezvolta o versiune electrică pentru modelul XC90, lansarea fiind așteptată în anul 2022. Producția viitorului XC90 electric va fi găzduită de uzina Volvo din statul american Carolina de Sud.

Încă din 2018, atunci când Volvo anunța că primul său model electric va fi o versiune a lui XC40, suedezii se gândeau și la o variantă 100% electrică pentru un alt model din gamă.

Viitoarea generație a lui Volvo XC90 va primi o versiune electrică în 2022, potrivit informațiilor Autocar, care îl citează pe CEO-ul companiei, Håkan Samuelsson.

Pe lângă versiunea electrică, XC90 va fi oferit și cu propulsie plug-in hybrid și micro hibridă, însă fără motoare diesel.

Producția noului XC90 va fi mutată din Suedia în Statele Unite, acolo unde Volvo are un proiect de 600 de milioane de dolari pentru extinderea uzinei sale din Ridgeville (statul american Carolina de Sud), astfel încât să înființeze o nouă linie de producție, dar și o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

Uzina va furniza bateriile pentru ca Volvo să producă versiunea electrică a modelului XC90 la uzina din Ridgeville, începând din 2022.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    In sfarsit - un pas concret al firmei VOLVO - spre tranzitia, in doar 2 ani, catre masinile electrificate si toate variantele actuale ale acestora: mild, PHEV si BEV (cu baterii). Deocamdata cu XC90....

    HYUNDAI, prin modelul Ioniq si KIA, prin modelul Niro au realizat acest lucru de circa 3-4 ani, chiar daca nu au fost pregatiti foarte bine pentru productia de masa (pentru variantele BEV ale acestor modele, perioada de asteptare este acum de circa 1 an, in Germania).

    Din toamna-iarna acestui an, VOLVO va lansa pe piata si modelul XC40 Recharge (BEV), inclusiv varianta cu tractiune integrala si autonomia electrica peste 400 km WLTP (cu productia in Belgia si China)....Nu se cunosc insa preturile - deocamdata
    9 4
  • @ACE - Craiova

    Francezii doar ce au anuntat, ieri, preturile pentru toata gama XC 40:
    - benzina (de la 29.950 Euro - 129 CP),
    - motorina (de la 37.050 Euro - 150 CP),
    - hibrid (de la 47.900 Euro - mai multe variante de echipare, pentru toate variantele motorizarea disponibila este una singura si anume 180 CP+82 CP) si
    - electric (o singura varianta de echipare - 59.940 Euro - 408 CP AWD).

    https://www.caradisiac.com/volvo-xc40-nouveaux-moteurs-essence-t2-et-b4-prix-de-base-en-baisse-180950.htm
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru