Volvo vrea o nouă fabrică în Europa. Ar putea fi realizată după 2025

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul suedez de automobile vrea să construiască o nouă uzină în Europa, după 2025. În circa 5 ani, Volvo vrea să producă 1.2 milioane de mașini pe an.

În prezent, Volvo are două uzine în Europa. Una în Suedia și cealaltă în Belgia, ambele producând împreună aproximativ 800.000 de mașini pe an. În circa 5 ani, constructorul suedez de automobile vrea ca această cifră să crească la 1.2 milioane de unități anual.

Tocmai de aceea se gândește să construiască o nouă uzină pe Bătrânul Continent, după 2025, potrivit directorului financiar al companiei, Bjorn Annwall.

"Avem nevoie de ambele uzine din Europa...dar vrem mai mult. Tocmai de aceea vrem să construim a treia fabrică," a declarat Annwall pentru publicația Automobilwoche. Țara unde aceasta va fi realizată este încă necunoscută.

via Reuters

Comentarii (2)

  • sa i zica cineva lui catu, ciolacu si altor minti luminate de prin politica romaneasca, de treaba asta, poate macar incearca sa i convinga sa vina aici cu fabrica....
    3 1
  • Conexiuni logistice!!!! Nici o șansă fără autostrada, cale ferată, port.
    Mașinile și componentele lor sunt “mari” și se transportă pe distanță mare.
    In rest avem tot ce ne trebuie… mai puțin “bun simț” in politică să ne mișcăm cu adevărat pe infrastructură…. peste 30 de ani de la Revoluție și mergem cu medie de 60/h de la N la S sau de la E la V. Asta in condiții “normale”…. trist!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru