Volvo XC60 are o nouă versiune plug-in hybrid în România: 340 de cai putere și preț de pornire de 62.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo XC60 T6 Recharge poate fi comandat și în România. SUV-ul plug-in hybrid dezvoltă 340 de cai putere, iar bateria de 11.6 kWh promite o autonomie de până la 54 de kilometri. Prețul de pornire anunțat de suedezi este de 61.980 de euro.

Volvo XC60 poate fi comandat în România și în versiunea plug-in hybrid T6 Recharge. Noua variantă pregătită de constructorul suedez va fi disponibilă în versiunile de echipare R-Design Expression și Inscription Expression, iar prețul de pornire (indiferent de nivelul de echipare ales) este de 61.980 de euro.

T6 Recharge completează oferta plug-in hybrid a suedezilor în gama XC60, SUV-ul fiind disponibil până acum în varianta de top T8 Recharge.

Volvo XC60 T6 Recharge este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să dezvolte 253 de cai putere la 5.500 rpm și 350 Nm începând cu 2.200 rpm. Resursele unității cu ardere internă sunt susținute și de un motor electric capabil să dezvolte 65 kW (88.4 CP) și 240 Nm. În total, sistemul PHEV dezvoltat de producătorul suedez promite 340 de cai putere și până la 590 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. 

Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 5.9 secunde, iar viteza de top este limitată la 180 km/h.

Bateria care alimentează motorul electric are o capacitate de 11.6 kWh, iar autonomia în modul electric este cuprinsă între 46 și 54 de kilometri (valoare calculată conform standardului WLTP).

Standard, versiunea XC60 T6 Recharge va fi echipată, printre altele, cu următoarele: instrumentar digital de bord de 12.3 inch, sistem automat de climatizare pe două zone, sistem audio High Performance, volan îmbrăcat în piele cu ornamente din aluminiu, plafon panoramic, scaune Comfort, scaune față reglabile electric pe înălțime, ornamente "Recharge", sistem pentru selectarea modurilor de rulare, cruise control, sistem de asistență la coborârea în pantă, senzori de parcare spate, senzor de ploaie, sistem pentru menținerea benzii de rulare, sistem Collision Mitigation Support, sistem pentru recunoașterea semnelor de circulație, faruri cu LED și șasiu Dynamic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru