Volvo XC90 a atins 24.000 de precomenzi

de Sebastian Toma
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suedezii de la Volvo au anunţat că au primit aproape 24.000 de precomenzi pentru noua generaţie a lui XC90. Volumul reprezintă aproape jumătate din vânzările estimate ale lui XC90 pentru primul an de fabricaţie.

Volvo XC90 este încă în faza de lansare comercială, dar constructorul suedez a anunţat înregistrarea a aproape 24.000 de precomenzi. Vorbim despre aproape jumătate din cota de producţie previzionată pentru întregul an 2014, ceea ce marchează o evoluţie impresionantă a primului produs lansat pe noua arhitectură SPA de la Volvo. Primele livări vor demara în primăvara anului curent, acelea reprezentând prima ediţie a lui XC90, vândută pe internet în timp record.

Volvo prezintă Clean Zone, noul său sistem de filtrare a aerului din maşină, care va debuta pe XC90

Volvo XC90 este disponibil şi pe piaţa din România, având un preţ de pornire de 55.882 de euro cu TVA inclus. Preţul este valabil pentru versiunea de bază, Kinetic, echipată cu motorizarea "D5", un diesel de 2.0 litri care asigură 225 CP şi 470 Nm. Încă de la prima versiune, SUV-ul suedez are tracţiune integrală şi transmisie automată cu opt trepte. Noua generaţie a lui XC90 aduce în mare aceleaşi versiuni de echipare cunoscute din gama suedezilor, dar modifică unele lucruri.

Kinetic rămâne versiunea de echipare de bază, la fel ca Momentum, care este în continuare versiunea medie, dar vechiul vârf de gamă Summum este înlocuit de Inscription şi R-Design.

Preţuri Volvo XC90 în România: noua generaţie a SUV-ului suedez pleacă de la 55.900 de euro

Urmareste Automarket
Volvo XC90 nu este singurul performer din gama suedezilor, întreaga gamă XC întâlnind o creştere a popularităţii în primul sfert al anului.
Vorbim despre o creştere de 17% pentru XC60 şi de o creştere de 23% pentru XC70 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele îi încântă pe cei de la Volvo, care se aşteaptă la un an excelent pentru modelul XC90.

Volvo XC90 aduce o creştere de producţie în Goteborg: suedezii vor adăuga al treilea schimb pentru a răspunde cererii

La nivel global, Volvo a vândut 107.721 de unităţi în primul sfert al anului 2015. În Europa, pieţele din Regatul Unit şi Germania, cele mai importante în materie de volume, au adus creşteri de 6.7, respectiv 7.1 procente. În cazurile menţionate mai sus, modelele XC60 şi V40 au fost responsabile de creşterea vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel mai bine vândut model Volvo în primul sfert al acestui an a fost XC60, urmată de V40 şi V40 Cross Country. La egalitate pe locul trei au stat V60 şi V60 Cross Country.

Via Volvo

Comentarii (10)

  • In Romania nu s-a inregistrat nici o precomanda din cauza lipsei unei steme potrivite pe capota... :)
    31 7
  • Cineva
    @Andi1
    Hai sa fim seriosi. Ce om intreg la cap si-ar mai cumpara un XC90 cand sunt atetea suv uri tari la banii aia. Prefer oricand un ML X5, chiar si Touareg. Nu mai zic de Cayenne si Range Rover ca e alta lume acolo. Deci XC90 e o masina de KKO
    3 32
  • @andi lasa ca e mai bine asa!! decat sa toti meltenii cu ceafa lata si buze de cur ca il conduc mai bine mai rar!!
    16 2
  • Ba exista si in RO se asteapta cel putin unul la CLuj.
    8 2
  • @Andi1.....eu as zice ca sunt prea putine cercuri pe grila
    15 1
  • @vadim: nu-ti face griji ca personajele pomenite de tine nici nu stiu ca exista marca asta, deci sigur nu-si vor lua.
    Ce nu stiu ei iarasi ca Volvo a inregistrat cresteri pe piata din Germania. De ce oare unii germani prefera Volvo in loc de masini autohtone ???
    Cand zic unii ma refer la cei care au ceva carte si stiu ca exista internet in lume, ca au si ei destui melteni care s-au oprit la un liceu, ca sa nu faca prea multe circumvolutiuni de la carte... Si ai lor TDI-sti, BMW-isti si Haudisti sunt cu creierul neted, ca nu le plac ridurile =))
    4 4
  • Ionut, lasa rautatile ca nu-ti servesc la nimic. O fi Volvo masina inteligentilor, ce sa-ti povestesc.
    5 7
  • Britanicul
    @Ionut
    Stiu stiu dar le e frica sa cumpere. Nu au incredere in alte marci in afara de Audi , BMW si Mercedes. Mai nou si Range Rover si Porsche.
    0 0
  • Masina aceasta a fost bagata cu forta in concursul masina anului trecut ca nu cumva sa ”supere” concurenta in acest an. Disponibila la livrare la mijlocul acestui an, fara drive-test...
    3 1
  • andrei
    Ce vina au marcile BMW, Mercedes ca la noi cocalarii au bani sa le cumpere in voie?
    Inseamna ca sunt mai proaste in realitate decat Volvo sau ce sugerati?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru