Volvo XC90 aduce o creştere de producţie în Goteborg: suedezii vor adăuga al treilea schimb pentru a răspunde cererii

de Sebastian Toma
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Volvo din Göteborg va angaja 1.300 de salariaţi pentru a forma cel de-al treilea schimb al uzinei începând cu prima parte a anului viitor în vederea creşterii producţiei lui XC90.

Volvo XC90 va aduce o creştere a capacităţii de producţie pentru uzina din Göteborg a mărcii suedeze. Reprezentanţii constructorului au anunţat adăugarea celui de-al treilea schimb la uzina Torslanda în prima parte a anului viitor şi extinderea capacităţii maxime de producţie la 300.000 de unităţi pe an. Suedezii vor angaja aproximativ 1.300 de persoane pentru a forma cel de-al treilea schimb. Acest anunţ este un semn pozitiv pentru marca din Suedia, deoarece noul XC90 este un model crucial pentru viitorul companiei şi rezultatele sale comerciale vor dicta paşii următori ai mărcii în următorii ani. Noua generaţie a lui XC90 a fost primul proiect independent al Volvo după ce a fost achiziţionat de chinezii de la Geely, fiecare element al maşinii fiind realizat de la zero. Au trecut doar patru ani de când Geely a cumpărat Volvo de la Ford Motor Company pentru 1.5 miliarde de dolari, timp în care marca suedeză a revenit la profit şi se aşteaptă la o creştere de 10% în 2014.

Volvo: "Proiectul noului XC90 trebuie să funcţioneze. Nu există a doua şansă"

Esential 50 de ani au trecut de la inaugurarea fabricii Volvo din Göteborg.
Fabrica principală a mărcii Volvo va beneficia de o nouă organigramă, care îi va permite să fie mai flexibilă în raport cu cererea pentru modelele pe care le primeşte şi să răspundă mai uşor la volumele de producţie mărite prognozate pentru anii ce vor urma. Expansiunea fabricii Volvo din Göteborg implică şi construcţia unui departament de caroserii complet nou, care să acomodeze noua platformă SPA, dezvoltată in-house. Respectiva platformă va fi baza pentru viitoarele modele ale mărcii Volvo şi este realizată în urma unei investiţii majore din partea chinezilor de la Geely, care totalizează 11 miliarde de dolari doar pentru extinderea capacităţii de producţie şi pentru dezvoltarea de noi produse.

Noul Volvo XC90: toate informaţiile şi galerie foto completă

Înainte să fie expus la Paris, noul Volvo XC90 a fost dezvelit în faţa presei în cadrul unui eveniment organizat special în Suedia.
Aici găsiţi reportajul nostru de la faţa locului.

Urmareste Automarket
Volvo XC90 a fost lansat în această toamnă în cadrul Salonului Auto de la Paris. Înainte de lansarea efectivă, Volvo a oferit o serie limitată a modelului intitulată "First Edition", fiind disponibile doar 1.927 de unităţi ale acesteia. Respectivul lot a fost disponibil online, iar maşinile şi-au găsit clienţi în doar 47 de ore. Cei de la Volvo au decis să fabrice 1.927 de unităţi ale seriei limitate "First Edition" în amintirea anului în care a fost fondată compania, 1927. Nu la fel de veche este şi fabrica din Gothenburg, care a început producţia în 1964, anul acesta aniversând 50 de ani de la prima maşină construită în acea facilitate.

Alte informaţii despre noul Volvo XC90

Prima fotografie a părţii frontale şi detalii despre noua platformă modulară
● Primele imagini ale interiorului noului Volvo XC90
● Sistemele avansate de siguranţă activă de pe noul SUV suedez
● Sistem hibrid de 400 CP ascuns sub titulatura T8 

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru