Volvo: "Proiectul noului XC90 trebuie să funcţioneze. Nu există a doua şansă"

de Mircea Meșter
Marti, 19.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii mărcii Volvo au încredere maximă în proiectul XC90, pe care-l consideră cel mai important din istoria modernă a mărcii. Noul SUV va fi dezvăluit săptămâna viitoare.

Hakan Samuelsson, directorul Volvo, susţine că noul XC90, model care va fi lansat oficial în această toamnă, este un pariu pe care marca suedeză nu-şi permite să-l piardă.

"Nu există o a doua şansă. Trebuie să funcţioneze. Suntem foarte încrezători că o va face", spune Samuelsson despre planul pe care marca suedeză o are în ceea ce-l priveşte pe viitorul XC90. Modelul va fi primul dintr-o serie construită pe o platformă complet nouă dezvoltată de Volvo cu ajutorul financiar al celor de la Geely, compania chineză care deţine marca scandinavă. XC90 va deveni astfel primul pas independent al celor de la Volvo după despărţirea de Ford, fapt care adaugă o provocare în plus pentru Volvo.

Opinia lui Hakan Samuelsson este împărtăşită şi de Li Shufu, miliardarul chinez care deţine imperiul Geely: "Sper ca, prin acest produs, Volvo să recapete încrederea pe care a avut-o odinioară. Volvo trebuie să regăsească zona de piaţă pe care o deţinea în anii '50-'60", spune omul de afaceri care a decis cumpărarea brandului suedez în 2010 contra sumei de 1.5 miliarde de dolari.

Lansare grandioasă la Stockholm

Noul Volvo XC90 va fi dezvăluit oficial săptămâna viitoare, la Stockholm, într-un eveniment la care vor participa jurnaliştii celor mai importante publicaţii din toate ţările în care marca Volvo este prezentă. Ulterior, SUV-ul va fi principala atracţie a standului suedez la Salonul Auto de la Paris, în luna octombrie. Noul model se va baza pe o serie de inovaţii tehnologice prezente în premieră mondială pe un autoturism, iar designul se bazează pe folclorul scandinav, succesorul primei generaţii XC90 urmând să încerce să impresioneze astfel într-un segment dominat de "granzii" BMW X5, Mercedes-Benz ML şi Audi Q7.

Interiorul noului XC90 este inspirat din tradiţia suedeză şi e dominat de piele şi lemn de calitate.
Display-ul central va putea fi conectat cu dispozitivele Apple sau Android.

Alte informaţii despre viitorul Volvo XC90

Prima fotografie a părţii frontale şi detalii despre noua platformă modulară
● Primele imagini ale interiorului noului Volvo XC90
● Sistemele avansate de siguranţă activă de pe noul SUV suedez
● Sistem hibrid de 400 CP ascuns sub titulatura T8 

Comentarii (5)

  • SUV urile sunt pe duca...a asteptat prea mult Volvo
    3 21
  • Nu sunt prea increzator ca XC90 va musca prea tare din felia detinuta de X5/ML/Q7. Cei care cumpara Volvo sunt, in general, oameni seriosi, iar aceasta categorie are o pondere scazuta in cadrul clientelei de SUV-uri.
    Spre deosebire de BMW, Mercedes si Audi, Volvo nu si-a "manelizat" SUV-ul (cinste lor pentru asta), iar asta inseamna vesti proaste pentru vanzari. O solutie poate ar fi sa atraga clientii potentiali ai unui Range Rover, dar nu ar insemna prea mult.

    Pentru cei care se intreaba ce inseamna manelizarea unui masini, acesta presupune un design vulgar, non-practic, glamorous/shiny, de show, de neinteles...
    24 11
  • @lorenzinho

    Ai punctat foarte bine, din pacate ai trecut cu vederea exact detaliul specific oamenilor seriosi, anume " ciocanul lui Thor" din faruri, sa stie lumea cand apare in retrovizoare.
    18 4
  • @dan_grc

    Fina ironia :)
    Totusi nu cred ca "ciocanul lui Thor" are ca scop a te face remarcat in trafic in mod opulent, ci mai degraba de a crea o identitate puternica pentru acest model care oricum si-a castigat renumele.
    7 2
  • @lorenzinho In vest si-n SUA oamenii seriosi au SUV-uri nu coclarii ca la noi. Piata din Romania nu conteaza pentru producatorii premium oricum asa ca nu are rost sa generalizezi in functie de clientela romaneasca.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru