Xiaomi confirmă producția primei sale mașini electrice în 2024

de Alexandru Monenciu
Luni, 13.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lei Jun, CEO și cofondator Xiaomi, confirmă că primul automobil electric al companiei va intra în producție în prima jumătate a anului 2024.

Xiaomi este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. În urmă cu doi ani, compania a anunțat intenția de a intra pe piața mașinilor electrice și o investiție de peste 1 miliard de euro în noua divizie, pe o perioadă de 10 ani.

Potrivit lui Lei Jun, CEO și cofondator, Xiaomi a investit anul trecut nu mai puțin de 405 milioane de euro în divizia de automobile electrice.

Mai mult, oficialul chinez a confirmat că primul model cu zero emisii al companiei va intra în producție în prima jumătate a anului viitor. Asta înseamnă că am putea face cunoștință cu el până la finalul anului 2023. De această dată oficial, având în vedere că primele imagini au fost "scăpate" deja pe internet în urmă cu două luni.

Primul Xiaomi electric va fi un sedan, cunoscut momentan sub numele de cod MS11. Va fi disponibil, potrivit zvonurilor, în două versiuni și va integra tehnologii care permit un condus autonom.

Gigantul chinezesc intenționează să lanseze cel puțin 4 modele electrice, inclusiv un SUV care ar urma să debuteze în 2025.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru