ZVON: BMW ar putea introduce în gamă un model M2

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 09.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ar putea lucra la dezvoltarea unui performant model bazat pe Seria 2. Un posibil viitor M2 ar putea folosi motorul N55 cu șase cilindri în linie turbo upgradat la 380 CP.

Diverse surse apropiate mărcii germane spun că BMW ar testa un posibil model performant bazat pe Seria 2 Coupe. Acest posibil M2 ar putea fi lansat în 2016. Aceleași surse spun că viitorul posibil M2 ar folosi propulsorul N55, un șase cilindri în linie turbo de 3.0 litri. Este același motor care se regăsește acum sub capota modelului M235i Coupe.  

Dacă M2 va prinde formă motorul de 3.0 litri turbo va fi upgradat de către inginerii BMW și puterea ar putea crește de la 326 CP la 380 CP. În ceea ce privește transmisia, BMW și-a putea dota viitorul M2 atât cu cutie manuală de viteze cât și cu una automată, ca opțiune.

Dacă M2 va ajunge în producția de serie ne putem aștepta la un împrumut de tehnologie de la frații mai mari, M3 și M4, ca de exemplu, diferențialul cu alunecare limitată numit de BMW: Active M Differential, dar și o evacuare cu patru țevi.

Via worldcarfans

Comentarii (2)

  • Sper ca nu. BMW ar trebui sa lucreze la o versiune de performanta a motorului de 2l si 245 de cai (actual). Rivalii de la Merc, respectiv Audi au dezvoltat motoare de peste 300 de cai deja.
    3 2
  • Acum se apuca de el, ca sa fie gata atunci cand va aparea Noul Seria 2 ha ha haaa
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru