Africa de Sud ar putea găzdui un raliu de WRC în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.05.2012
Africa de Sud este foarte aproape să găzduiască un raliu de WRC în sezonul 2013, însă trebuie să câştige lupta cu Brazilia pentru locul disponibil în calendar.

Intenţiile FIA de a globaliza şi mai mult Campionatul Mondial de Raliuri încep să prindă contur pe măsură ce apar noi informaţii cu privire la structura calendarului pentru sezonul 2013.

După ce anterior s-a speculat că raliurile din Grecia şi Noua Zeelandă ar putea părăsi competiţia, publicaţia Autosport a dezvăluit că Africa de Sud este foarte aproape să semneze un contract pentru a găzdui un raliu de WRC începând de anul viitor în zona oraşului Durban.

Principala contracandidată este Brazilia, care analizează trei regiuni distincte prin care sud-americanii pot reveni în WRC pentru prima oară după 1982.

"Africa de Sud pare din ce în ce mai aproape. Infrastructura este asigurată, dar mai sunt câteva lucruri de aranjat. În schimb, Brazilia are mult de lucru şi încă nu ştim dacă evenimentul ar urma să aibă loc în Curitiba, Rio de Janeiro sau Sao Paulo", a declarat o sursă pentru Autosport.

Michele Mouton, managerul WRC, a fost în Brazilia în această săptămână pentru a afla detalii despre potenţialul tarii de a găzdui un raliu în WRC, însă până în prezent nu s-a luat o decizie finală.

Comisia WRC se va reuni în 9 mai pentru a discuta despre calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru 2013, iar o versiune preliminară a acestuia este aşteptată în luna iunie, după reunirea Consiliului Mondial al FIA.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • "Africa de Sud ar putea găzdui un raliu de WRC" pai era si cazul!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru