Atkinson revine în WRC la volanul unui Citroen DS3 WRC

de Daniel Popescu
Joi, 05.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chris Atkinson va concura în Raliul Finlandei la volanul unui Citroen DS3 WRC ca înlocuitor pentru Nasser Al-Attiyah la echipa Qatar.

Chris Atkinson va reveni temporar în Campionatul Mondial de Raliuri la începutul lunii august, atunci când va lua startul în Raliul Finlandei la volanul unui Citroen DS3 WRC.

Australianul îl va înlocui astfel la echipa Qatar pe Nasser Al-Attiyah, care în perioada respectivă îşi va reprezenta ţara la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Să concurez în cel mai bun raliu al campionatului în cea mai bună maşină este o oportunitate superbă şi abia aştept să testez maşina pentru a împărtăşi impresiile mele cu echipa şi pentru a le oferi feedback. Avem tot ce ne trebuie pentru a obţine un rezultat bun", a declarat el.

Atkinson a concurat regulat în WRC până la sfârşitul sezonului 2008, atunci când constructorul Subaru a decis să se retragă din competiţie.

Să concurez în cel mai bun raliu al campionatului în cea mai bună maşină este o oportunitate superbă

Chris Atkinson
pilot WRC
În această perioadă, el a obţinut 6 podiumuri în 68 de raliuri, iar ulterior a mai participat în numai două etape de WRC: Raliul Iralndei din 2009, când a terminat pe locul cinci la volanul unui Citroen C4 WRC, şi Raliul Mexicului din lună martie a acestui an, când a făcut parte din echipa Monster World Rally Team.

Benoit Nogier, şeful Citroen Racing Technology, a explicat motivele pentru care l-a ales ca Atkinson ca înlocuitor pentru Al-Attiyah.

"Am rămas în legătură cu Atkinson de când a luat parte la Raliul Irlandei.

Întrucât Citroen-ul lui Al-Attiyah era disponibil în Finlanda, i-am oferit lui Atkinson oportunitatea de a concura pentru Qatar. Suntem încântaţi să-l avem din nou în echipa într-una dintre maşinile noastre pentru unul dintre cele mai importante evenimente", a precizat el.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru