Block: "Colin McRae m-a inspirat sa concurez in WRC"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.03.2010
Ken Block a dezvaluit ca a decis sa concureze in Campionatul Mondial de Raliuri dupa ce l-a cunoscut pe regretatul campion Colin McRae.

Cascadorul american Ken Block a debutat in weekendul precedent in Campionatul Mondial de Raliul, pilotand o masina Ford Focus RS WRC. Prezenta sa in cea mai importanta competitie de raliuri din lume ofera o pata de culoare pentru WRC, insa Block a dezvaluit in premiera motivul pentru care a ales acest drum.

Americanul spune ca regretatul campion mondial Colin McRae a fost cel care l-a determinat sa piloteze in raliuri dupa ce s-au imprietenit in competitia X-Games din Statele Unite ale Americii.

"In anii '90 urmaream raliurile cat de des puteam si cu siguranta eram fanul lui Colin McRae. McRae era unul dintre favoritii mei si este unul dintre motivele principale pentru care sunt aici. Colin m-a inspirat prin stilul sau, carisma sa si prin ceea ce putea face cu masina. A fost rezumatul a ceea ce iubeam la raliuri", a declarat Block despre campionul mondial din WRC al sezonului 1995.

Americanul a povestit si una dintre intamplarile care au avut loc cu numai cateva zile inainte ca McRae sa inceteze din viata in septembrie 2007 ca urmare a unui tragic accident de elicopter.

"Am fost o persoana foarte norocoasa sa devin prieten cu el si sa concuram impreuna la X-Games.

Am avut o prietenie adevarata cu el si am fost foarte trist cand a plecat dintre noi. Cu o saptamana inainte sa moara am participat la un eveniment de ski. M-a sunat si m-a intrebat despre ce este vorba si i-am spus ca astept cu nerabdare sa-i trimit cateva clipuri video. Din nefercire nu am avut niciodata ocazia sa-i arat clipurile", a mai precizat el.

Block a ocupat locul 18 in clasamentul general in Raliul Mexicului si va concura in alte sase etape de WRC in acest sezon, prima dintre ele urmand sa aiba loc in Turcia.

Via | Autosport

Taguri: Block, McRae, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru