British Petroleum ar putea renunţa la sponsorizarea Ford în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.05.2010
British Petroleum ar putea fi nevoită să renunţe la sponsorizarea echipei Ford în WRC în urma pierderilor generate de pata de petrol din Golful Mexic.

British Petroleum, sponsorul principal al constructorului Ford în Campionatul Mondial de Raliuri, a suferit pierderi uriaşe din punct de vedere financiar şi al imaginii după ce una dintre platformele sale petroliere s-a scufundat în Golful Mexic în luna aprilie.

Petrolul deversat de platformă a atins ulterior coastele Statelor Unite ale Americii şi a afectatat grav mediul înconjurător, iar guvernul american a avertizat compania că va trebui să suporte toate cheltuielile generate de acest incident.

Potrivit primelor estimări, British Petroleum va fi nevoită să achite o factură de 13.6 miliarde de lire sterline, iar acest lucru ar putea afecta celelalte programe în care este implicată compania. Printre ele se numără şi activitatea din raliuri şi, implicit, sponsorizarea echipei Ford, ceea ce ar afecta bugetul constructorului american în WRC.

Cu toate acestea, oficialii Ford sunt încrezători că British Petroleum va rămâne alături de constructorul american.

"Este o imagine de ansamblu mult mai mare decât cea a raliurilor. Este o catastrofă globală şi este prea devreme să spunem dacă va avea un impact asupra afacerilor noastre, cum ar fi raliurile. Sper să nu aibă impact pe termen lung, pentru ca BP colaborează activ cu guvernul SUA pentru rezolvarea problemei".

"Avem o colaborare strânsă cu BP. Au avut acest dezastru şi va trebui să colaborăm pentru a vedea cum afectează relaţia noastră. Este prea devreme să vorbim, dar nu cred că va avea un impact asupra parteneriatului nostru", a declarat Gerard Quinn, managerul divizei europene de motorsport a constructorului Ford.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariul
    un LAS!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru