Carlos Sainz ar putea reveni în WRC în Raliul Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.07.2010
Carlos Sainz este creditat cu şanse mari să revină în Campionatul Mondial de Raliuri în Raliul Germaniei. Francois Duval a confirmat deja revenirea în această etapă.

Dublul campion mondial de raliuri Carlos Sainz şi-ar putea face o revenire spectaculoasă în Campionatul Mondial de Raliuri în etapa din Germania, care va avea loc în a doua jumătate a lunii august.

Cunoscutul pilot spaniol ar putea urca la volanului unui Volkswagen Scirocco în prima zi a competiţiei, fără însă că rezultatele sale să fie luate în clasamentul general al Raliului Germaniei. "Nimic nu este confirmat, dar aş putea pilota un Volkswagen Scirocco în prima zi. Ar fi frumos să văd din nou o parte din WRC. Ar fi interesant", a declarat Sainz.

Spaniolul a câştigat titlul mondial în WRC în 1990 şi 1992 şi s-a retras din activitatea competiţională în 2005, când a concurat în două etape pentru Citroen. Deşi nu a mai participat în WRC de cinci ani, spaniolul a rămas fidel sporturilor cu motor, iar în acest an a câştigat Raliul Dakar la volanul unui Volkswagen Touareg.

De altfel, prezenta sa în Germania este legată de lansarea noii maşini care Volkswagen spera să-şi apere titlul în Raliul Dakar la începutul anului viitor.

Tot Raliul Germaniei va consemna şi revenirea în competiţie a belgianului Francois Duval, care va concura pentru Stobart la volanul unui Ford Focus RS WRC.

Pilotul care are la activ o singură victorie în WRC şi-a asigurat bugetul pentru această etapă, însă nu va concura şi în celelalte runde programate în 2010.

"Trebuie să le acord credit celor de la M-Sport (n.r - compania care gestionează programul de WRC al constructorului Ford) pentru că mi s-a oferit această oportunitate de a pilota din nou pentru Stobart Ford. Sper să am un test bun în săptămânile premergătoare Raliului Germaniei şi să obţin un rezultat bun pentru echipă. Germania este un raliu foarte frumos şi în fiecare an în care am concurat acolo am avut rezultate bune, aşa că sunt încrezător că voi pilota bine şi în acest an", a declarat belgianul.

Duval nu a mai concura în WRC de la Raliul Marii Britanii din sezonul 2008.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (1)

  • in trecut sainz era in raliuri cam ceea ce este acum alonso in F1...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru