Citroen se pregateste pentru Raliul Arctic

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Dani Sordo si Kimi Raikkonen astepta cu nerabdare sa concureze in Raliul Arctic din acest weekend pentru a se pregati pentru startul sezonului de WRC.

Prima etapa a noului sezon din Campionatul Mondial de Raliuri va avea loc in perioada 12-14 februarie in Suedia, iar doi dintre pilotii echipei Citroen au ales Raliul Artic pentru a se antrena in mod corespunzator pentru aceasta runda.

Evenimentul va avea loc in perioada 29-30 ianuarie si reprezinta prima etapa din cadrul Campionatului Finlandez de Raliuri. Ambii piloti vor concura la volanul unor masini Citroen C4 WRC, iar Sordo il va avea drept copilot pe Marc Marti.

"Timpul a trecut foarte greu de la finalul lunii octombrie asa ca astept cu nerabdare sa incep din nou sa concurez in raliuri. Pana acum am luat parte la numai cinci evenimente pe zapada si gheata. Prin parcurgerea unor noi kilometri pe aceasta suprafata specializata voi fi capabil sa castig experienta in astfel de conditii. Imi place sa pilotez pe gheata, dar simt ca trebuie sa-mi cresc nivelul pentru a ma lupta cu pilotii de top pe zapada. Exista un singur raliu de iarna in calendarul WRC din acest an si intentionez sa fiu cat mai bine pregatit cu putinta", a declarat spaniolul.

La randul sau, Kimi Raikkonen va fi acompaniat de Kaj Lindstrom, iar finlandezul va avea oportunitatea sa piloteze pentru prima oara in mod corespunzator masina cu care va concura pe tot parcursul acestui an.

"Am cunoscut putin C4 pe parcursul unei sesiuni de teste in apropiere de sediul Citroen Racing.

Acest raliu este o oportunitate foarte buna pentru mine sa lucrez cu echipa in conditii competitive si sa continui sa invat masina. Am luat parte la acest raliu cu Kaj si anul trecut si, intrucat ruta este in mare parte aceeasi cred ca asta ma va ajuta putin", a precizat fostul campion mondial al Formulei 1.

Raliul Artic se va disputa in conditii meteo extreme. In regiunea Rovaniemi soarele rasare la ora 10:00 si apune la ora 15:00, in timp ce temperatura medie a zilei este de numai -20 de grade Celsius. Raliul Arctic se va desfasura vineri in intervalul orar 13:00 - 22:00 si sambata intre 09:00 - 19:43 (toate orele sunt valabile pentru Romania), traseul totalizand 214 kilometri pe parcursul celor 12 probe speciale.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru