Citroen susţine că vrea să evite ordinele de echipă în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.05.2012
Citroen susţine că nu vrea să mai utilizeze ordine de echipă în sezonul 2012 pentru ca învingătorul unui raliu să fie decis cât mai aproape de final.

Spectacolul din a doua jumătate a Raliului Argentinei a fost ruinat după ce Citroen i-a interzis lui Mikko Hirvonen să lupte pentru victorie cu ocechipierul său Sebastien Loeb într-un moment în care diferenţa dintre cei doi era de numai 2.1 secunde.

Decizia a fost luată de şeful Yves Matton ca urmare a faptului că rivalii de la Ford nu mai aveau nicio şansă la victorie. Francezul susţine că vrea să evite astfel de decizii pe viitor pentru a asigura spectacolul în WRC, însă sugerează că Ford trebuie să pună în pericol supremaţia Citroen pentru ca acest lucru să se întâmple.

"Multe lucruri s-au întâmplat la startul raliurilor în acest an, dar sper că în următoarele raliuri va fi o luptă bună cu toţi piloţii pentru că diferenţele să fie mici până la final. Anul trecut am văzut multe raliuri care s-au decis pentru câteva secunde. Dar nu este vina mea ca cei doi piloţi ai noştri nu au fost de mare ajutor pentru ceilalţi piloţi", a declarat el.

Citroen a luat deja o opţiune importantă în clasamentul constructorilor după ce a acumulat 151 de puncte în primele cinci etape ale sezonului 2012, având deja un avans de 45 de puncte în fata rivalilor de la Ford.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru