Citroen va rămâne în WRC pe termen lung

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.02.2011
Citroen susţine că va rămâne pe termen lung în Campionatul Mondial de Raliuri, chiar dacă actuala înţelegere expira la sfârşitul sezonului 2011.

Citroen şi Ford, constructorii care au menţinut în viaţa Campionatul Mondial de Raliuri în ultimii ani, sunt obligaţi să concureze în WRC cel puţin până la sfârşitul sezonului 2011, conform contractelor semnate cu organizatorii competiţiei la sfârşitul anului 2009.

Cu toate acestea, francezii de la Citroen sunt pregătiţi să semneze prelungirea contractului pe termen lung, potrivit şefului Olivier Quesnel.

"Sincer să fiu, aş spune că dacă avem o maşină nouă şi îl avem pe Sebastien Ogier în cadrul echipei, atunci nu aş fi surprins dacă Citroen ar rămâne în raliuri în următorii 10 ani. Nu putem spune asta în mod oficial, dar pentru mine Citroen se dedică raliurilor. Într-o zi lucrurile nu vor mai merge, într-o zi vom avea probleme, asta este viaţa, dar pentru moment Citroen vrea să fie în raliuri pe termen lung. Bine, poate într-o zi vom renunţa, dar nu acum", a declarat francezul.

Rivalii de la Ford analizează de asemenea posibilitatea de a rămâne în WRC şi după 2011, însă o înţelegere în acest sens va fi perfectată cel mai probabil în toamnă.

***

Între timp, Kimi Raikkonen a avut prima oportunitate să testeze noul Citroen DS3 WRC pentru sezonul 2011 în cadrul unei sesiuni de evaluare ce a avut loc în Suedia.

El a fost acompaniat de copilotul Kaj Lindstrom, care consideră că finlandezul va comite mai puţine greşeli în al doilea sau sezon de WRC. "Suntem pe cale să începem al doilea sezon, ceea ce înseamnă că trebuie să ne îmbunătăţim rezultatele în toate zonele. În al doilea an greşelile se împuţinează şi este mai uşor să ai rezultate. Dar trebuie să fim în continuare atenţi la fiecare etapă", a precizat el.

Noul sezon de WRC începe în weekendul 10-13 februarie cu Raliul Suediei, acolo unde Citroen astepata cel puţin un loc şase din partea lui Raikkonen.

Via | Max Rally | MaxRally

Comentarii (3)

  • pacpac
    aa
    citroen o sa iasa din wrc atunci cand pleaca loeb .fara el ar fi o echipa de mana 3 .e un geniu al raliurilor
    1 3
  • pacpac
    aa
    citroen o sa iasa din wrc atunci cand pleaca loeb .fara el ar fi o echipa de mana 3 .e un geniu al raliurilor
    1 4
  • kumite
    !!!!!!!!
    Pleaca "loeb",vii tu.Si ramane "citroenul"tot o echipa de mana intai(1)!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru