Drepturile TV pentru WRC au fost preluate de European Broadcast Union

de Daniel Popescu
Luni, 02.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat luni semnarea unui acord cu European Broadcast Union (EBU) pentru drepturile TV ale Campionatului Mondial de Raliuri pentru restul sezonului 2012.

Esential 6 etape au mai ramas din sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a confirmat luni numele noului promoter pentru cele şase etape care au mai rămas din sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Conform unor speculaţii apărute în presa internaţională încă din luna martie, noul promoter al WRC este European Broadcast Union, o asociaţie din care fac parte televiziunile naţionale din Europa, printre membrii acesteia figurând şi TVR.

Contractul cu EBU reprezintă doar primul pas pentru că fanii raliurilor să poată urmări WRC la televizor. Ulterior, reprezentaţii EBU vor trebui să găsească televizuni interesate să transmită WRC pe baza unor înţelegeri individuale. Până în prezent, EBU a semnat contracte cu televiziunile RAI din Italia, TVE din Spania şi SVT din Suedia, posturi despre care FIA susţine că sunt recepţionate în 120 de ţări.

În plus, prin intermediul noului contract, FIA promite că va oferi şi conţinut video pe site-ul oficial al competiţiei, însă până în prezent nu a oferit detalii suplimentare în acest sens.

Pentru FIA, principala problemă rămâne însă găsirea unui promoter pentru sezonul 2013, o decizie finală fiind amânata pe termen nelimitat.

Via FIA

Comentarii (1)

  • Poate vedem si noi ceva la TVR in sfarsit !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru