Drepturile TV pentru WRC vor fi preluate de European Broadcast Union

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.03.2012
FIA este foarte aproape să semneze un contract cu European Broadcast Union, asociaţia televiziunilor naţionale din Europa, pentru drepturile TV din WRC.

Federaţia Internaţională de Automobilism este pe punctul de a finaliza o înţelegere pentru drepturile comerciale ale Campionatului Mondial de Raliuri.

În urma unei întâlniri care a avut loc la Paris între reprezentaţii forului mondial şi constructori, FIA este hotărâtă să semneze o înţelegere pentru drepturile TV cu European Broadcast Union, o asociaţie din care fac parte televiziunile naţionale din Europa, printre membrii acesteia figurând şi TVR.

Informaţia a fost dezvăluită de o sursă a publicaţiei Autosport, care susţine că noul contract va fi valabil cel puţin până la sfârşitul acestui sezon.

"Pare să fie o metodă bună pentru a merge mai departe. WRC are nevoie de televiziune pentru a respira, aşa că trebuie să facem acest lucru să se întâmple. Credem că EBU va avea proprii oameni la raliuri şi se va baza pe ei pe plan local. După ce vor realiza imaginile, EBU poate discuta cu membrii din toate ţările despre cum să le transmită", a declarat sursa.

Contractul cu EBU reprezintă astfel doar primul pas pentru că fanii raliurilor să poată urmări WRC la televizor.

Ulterior, reprezentaţii EBU vor trebui să găsească televizuni interesate să transmită WRC pe baza unor înţelegeri individuale. În România, WRC a fost transmis în sezonul precedent de postul de televiziune DigiSport.

Via | Autosport

Taguri: EBU, FIA, WRC

Comentarii (1)

  • WRC la TVR?
    Daca TVR va transmite WRC probabil ca il va folosi pe Miki drept comentator sportiv!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru