Edwin Keleti, locul 2 în grupa R3 în etapa de WRC din Spania

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Echipajul Edwin Keleti - Victor Ponta a obţinut locul 2 în clasa R3 şi locul 21 în clasamentul general al Raliului Spaniei contând pentru Campionatul Mondial de Raliuri.

Echipajul Edwin Keleti - Victor Ponta a participat în acest an pentru a doua oară consecutiv la Raliul Spaniei, penultima etapă a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Aflat la volanul unui Renault Clio R3 Maxi Evo 2009, echipajul a concurat în clasa R3 şi a obţinut locul 2 în clasamentul acestei clase după ce a reuşit să câştige doua probe speciale din cele 16 programate. În clasamentul general al etapei, Keleti şi Ponta s-au poziţionat pe locul 21 după ce au parcurs cei 355 de kilometri în 4:11:18.0.

"Suntem extrem de fericiţi de rezultat. A fost o cursă foarte dificilă, dar nemaipomenit de frumoasă prin complexitatea probelor. Am avut şi mici probleme tehnice care ne puteau constrânge la abandon, însă echipa tehnică a făcut o treabă extraordinară şi ne-a permis să continuăm cursa până la sfârşit. A fost o luptă bărbăteasca cu adversari de valoare şi cu probe foarte tehnice. Pneurile Pirelli ne-au oferit niveluri excelente de aderenţă atât pe asfalt cât şi pe macadam, iar Clio-ul R3 Maxi Evo 2009 s-a arătat a fi foarte performant în continuare.

Am văzut pe probe drapelul României fluturat de fani şi acest lucru ne-a făcut foarte mândri" au declarat Keleti şi Ponta.

Echipajul a terminat la peste 38 de minute în urma septuplului campion mondial Sebastien Loeb, care a câştigat fără emoţii etapa la clasa WRC.

Via | Draftfcb

Comentarii (5)

  • excelent rezultat! ca sa fiu si un pic carcotas daca mai slabesc amandoi cate 10-15kg o sa fie pe primul loc :)
    2 0
  • clio 3 RS
    Imi place Clio 3 RS de belea..model 2009 nu facelift-ul e prea urat..botul....varianta upgradata se pare ca isi face si ea treaba la profesionisti...e super tare sasiul celor de la Reno..pe Clio 3 RS..bestial !!!!!!!!!!!!
    3 0
  • sasiul
    nu degeaba il doreste Mercedes
    2 0
  • bolbo_sport
    SPANIA
    baieti e cam greu cu covrigul,daca a-ti fii fost sa vedeti live era altceva .cat despre drapelul de pe traseu ,eram noi 4 nebuni din SEBES ,plecati cu avionul sa vedem o etapa din WRC .am vorbit cu KELETIsi era foarte bucuros sa ne vada pe speciale
    0 0
  • wrc2000
    rally
    pt Keleti numai cuvinte de lauda,dar pr 'ponta' trebuia sa-l uite pe acolo,pe traseu pe undeva......
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru