Etapele de WRC ar putea fi extinse in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Limita maxima de 500 km pentru o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri ar putea fi eliminata incepand din sezonul 2011.

Potrivit regulamentului FIA, o etapa de WRC se poate desfasura pe o distanta competitiva cuprinsa intre 300 si 500 km, dupa ce pana in 2008 limita maxima a fost de numai 350 km. Oficialii forului mondial analizeaza insa posibilitatea de a renunta la limita maxima de kilometri, o consecinta a acestui fapt putand fi aparitia unor etape de anduranta in WRC.

Totusi, in masura in care limita minima va ramane aceeasi este destul de putin posibil ca organizatorii de raliuri sa modifice radical structura competitiei, in primul rand din cauza costurilor.

"Nu sunt sigur cati organizatori ar fi interesati sa realizeze raliuri lungi, din cauza costurilor implicate. Ar fi interesant sa vedem cat de multe raliuri vor atinge limita maxima in acest an, insa nu cred ca vor fi prea multe", a declarat Morrie Chandler, presedintele comisiei care se ocupa de imbunatatirea regulamentului pentru Campionatul Mondial de Raliuri.

WRC va trece in urmatorii ani printr-o serie de schimbari majore de regulament, scopul final al FIA fiind atragerea mai multor constructori in competitie, pe langa Citroen si Ford.

Via | Autosport

Taguri: WRC, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru