Eurosport confirmă preluarea drepturilor TV din WRC pe trei ani

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.01.2012
Eurosport a confirmat că va deveni promoterul Campionatului Mondial de Raliuri pentru următorii trei ani după ce a ajuns la o înţelegere cu FIA.

La capătul mai multor zile de speculaţii şi negocieri intense au început să apară şi primele confirmări oficiale cu privire la numele viitorului promoter al Campionatului Mondial de Raliuri.

Eurosport Spania a confirmat joi seară că postul de televiziune pan-european a preluat drepturile TV ale competiţiei pentru o perioadă de trei ani, la numai câteva ore după ce publicaţia Autosport dezvăluise că Eurosport a semnat deja contractul cu FIA.

Primul eveniment pe care îl va transmite Eurosport este Raliul Monte Carlo din perioada 17-22 ianuarie, informaţie confirmată joi seară şi de reprezentaţii Automobile Club de Monaco (ACM), organizatorii raliului. Potrivit acestora, Eurosport se va ocupa exclusiv de transmisiunile TV şi de furnizarea de informaţii pe internet, în timp ce ACM va asigura serviciile de live-timing.

"Cu numai câteva zile înainte de start, cea de-a 80-a ediţie a Raliului Monte Carlo se confruntă cu nerespectarea serviciilor care ar fi trebuit asigurate de North One Sport, fostul promoter al WRC.

Întrucât nu poate aştepta rezultatul unor improbabile negocieri, ACM nu are altă variantă decât să gestioneze personal serviciile de live-timing pentru eveniment. Această situaţie se aplică şi pentru producţia TV, transmiterea raliului şi acoperirea pe internet. ACM a semnat un contract cu Eurosport pentru a asigura cea mai bună acoperire a evenimentului", precizează ACM într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse citate de Autosport, Eurosport va asigura câte un rezumat de 26 de minute pentru fiecare zi a competiţiei, însă Power Stage, ultima probă specială, nu va fi transmis în direct, aşa cum a fost cazul în toate etapele din sezonul precedent.

Viitorul WRC a fost în pericol după ce FIA a fost nevoită să rezilieze contractul cu promoterul North One Sport, după ce compania-mama a acestuia a intrat în administrare.

Via | Eurosport Spania | ACM | Autosport

Comentarii (4)

  • si uite asa...
    ...cred ca s-a dus exclusivitatea DIGI pe sportul asta in RO. 1. Astept si F1.
    6 1
  • ce frumos. Abia astept!
    6 0
  • @McLaren
    Eurosport NU va prelua si F1. Sunt prea multi bani in joc si nu vor sa intre in concurenta directa cu posturile TV care deja transmit F1, pentru ca sunt sanse foarte mari sa iasa pe minus. E cam aceeasi rationament ca in cazul CM de fotbal.
    4 0
  • @Dpp
    Eu nu am zis de Eurosport. Eu as fi fericit sa fie in sistem Pay per View si pe net. As putea astfel renunta linistit la Digi. F1 e singurul lucru care ma tine la ei.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru