Eurosport şi arabii au rămas în lupta pentru drepturile TV din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.01.2012
Mai mulţi oameni de afaceri din Orientul Mijlociu şi postul de televiziune Eurosport sunt aproape de a ajunge la un acord pentru preluarea drepturilor comerciale ale Campionatului Mondial de Raliuri.

Viitorul Campionatului Mondial de Raliuri a fost incert pentru o bună perioadă de timp după intrarea în administraţie a companiei Convers Sports Initiatives (ICS), care are în proprietate North One Sport, promoterul competiţiei.

După ce anterior au apărut informaţii potrivit cărora postul de televiziune Eurosport, gigantul media Sky şi producătorul de băuturi enegizante Red Bull sunt interesate de drepturile TV, publicaţia britanică Autosport susţine că în cursă au rămas doar cei de la Eurosport, alături de câţiva oameni de afaceri din Orientul Mijlociu.

Potrivit sursei citate, arabii sunt interesaţi să investească câteva milioane de euro în North Sport One pentru ca aceasta să-şi continue activitatea ca şi până acum.

Cealaltă soluţie prevede ca Eurosport să preia drepturile pentru transmisia şi promovarea WRC-ului, informaţia confirmată de Francois Ribeiro, directorul de afaceri al postului de televiziune. Singura condiţie impusă de Eurosport este ca actualul contract dintre FIA şi North Sport One să fie anulat.

"Am spus de la început că nu vom dezamăgi FIA niciodată.

În prezent există un contract de promoter, iar Eurosport nu ar fi capabilă să vină atât timp cât acest contract este valabil. Totul depinde de FIA să comunice, pentru că ei deţin WRC, iar eu nu pot vorbi în numele lor. Dar nu cred că va mai dura mult până la un anunţ", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru