FIA vrea mai multi constructori in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.02.2010
FIA a anuntat ca intentioneaza sa sporeasca interesul constructorilor pentru WRC si sa restructureze din temelii competitia in urmatorii ani.

Alegerea lui Jean Todt in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) tinde sa fie una de bun augur pentru Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Francezul a anuntat la inceputul acestei saptamani ca WRC este una dintre principalele prioritati ale mandatului sau, intrucat este nemultumit de actuala stare de fapt din aceasta competitie.

"Raliurile sunt printre prioritatile mele. Este important ca suntem entuziasmati pentru acest sezon, pentu ca avem masini, constructori, piloti si copiloti grozavi. Dar trebuie sa fim nemultumiti de situatia actuala. Avem anumite raliuri distribuite in jurul lumii unde participa un numar limitat de constructori, iar acest lucru trebuie rectificat", a declarat Todt, care anterior a fost copilot de raliuri si director al programului Peugeot pentru aceasta competitie in anii '80.

Presedintele FIA a anuntat ca a creat deja un grup de control care are misiunea de a analiza situatia actuala din WRC si spera ca convinga constructorii sa revina in competitie, pe langa un interes mai mare acordat de mass-media.

"Sunt foarte optimist ca vom avea un sezon 2010 grozav, dar sunt si mai optimist in privinta viitorului raliurilor.

Trebuie sa cream un interes mai mare pentru constructori, pentru echipele private si pentru presa", a adaugat el.

Chiar daca Citroen si Ford sunt singurii constructori din WRC si in 2010, noul sezon promite sa fie mai interesant ca urmare a participarii in competitie a lui Kimi Raikkonen, campion mondial de Formula 1 in 2007, si a cascadorului american Ken Block.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Todt

Comentarii (7)

  • peugeot parca intentioneaza la anu sa revina......vw pare si ea tentata si parca fiat intrun viitor apropiat
    1 0
  • problema este ca daca se trezeste ford.. sau citroen ca nu le mai place wrc ... wrc devine campionat monomarca ... urata politica au avut cei de la FIA .. urata

    apropo de politici nasoale ... mai tineti minte primul "eveniment" de GT de la megacircuitul stradal de la casa poporului -- o gramada de echipe... o gramada de masini -- apoape spectacol ..... dupa un an au revenit doar cateva echipe... au fost 10 masini pe circuit ... si mi-a parut rau de banii dati pe bilet ...
    1 1
  • WRC, PSA si altii
    Titluri piloti / masina
    2009 Sébastien Loeb Citroën C4 WRC
    2008 Sébastien Loeb Citroën C4 WRC
    2007 Sébastien Loeb Citroën C4 WRC
    2006 Sébastien Loeb Citroën Xsara WRC
    2005 Sébastien Loeb Citroën Xsara WRC
    2004 Sébastien Loeb Citroën Xsara WRC
    2002 Marcus Grönholm Peugeot 206 WRC
    2000 Marcus Grönholm Peugeot 206 WRC
    Titlu constructori:
    2009 Citroën C4 WRC
    2008 Citroën C4 WRC
    2007 Citroën C4 WRC
    2006 Citroën Xsara WRC
    2005 Citroën Xsara WRC
    2004 Citroën Xsara WRC
    2002 Peugeot 206 WRC
    2001 Peugeot 206 WRC
    2000 Peugeot 206 WRC

    Cum si la LeMans se pregateste ca AUDI sa se faca din nou de ras, se pare ca... nemtii nu au decat F1 si DTM

    As vrea sa vad WV in WRC (sa nu mai zic de BMW, AUDI... prostii) hahahahaha
    3 1
  • tot eu
    WRC si altii
    Nu au curajul sa intre in hora WRC niste amarati ca grupul WV... se fac de bafta... cu tot progresul lor prin tehnologie si cu piesele de audi sub capota modelelor skoda si ww
    Asa ca , sa-si vada de treaba lor.
    Mie mi-ar place sa se bage sa le-o traga francezii de la PSA.
    haha
    4 0
  • prietene esti departe
    @eu, omule esti departe de fenomen, esti doar fanatic si frustrat, singurul lucru pe care vrei sa il faci prin aceste comentarii este sa demontezi mit-ul tehnologiei germane. deocamdata vw nu s-a implicat ca brand decat cu touareg in dakar pentru ca nu au atata nevoie de publicitatea din simplul motiv ca masinile lor se vand foarte bine si asa pentru ce sunt, spre deosebire de ceilalti. ca brand au fost cu seat in wtcc si s-a vazut, audi in le mans a fost primu cu motor diesel si a cam facut senzatie cu r10 nu cum zici tu ca se fac de ras prin le mans, anul trecut au pierdut cu o masina noua impotriva peugeot care avea o masina deja dezvoltata in cativa ani. Asa ca hai sa lasam atacurile gratuite si fara argumente si sa speram ca Jean Todt va reusi sa aduca inapoi spectacolul din anii 80 90.
    1 2
  • e mai frumos
    ca in aceste competitii sa fie prezente cat mai multe marci. mie mi-ar placea ca in DTM si in WRC (irc) sa vad masini ca mercedes, bmw, honda, dacia si altele... :D
    1 0
  • @b76
    Imi place cum ai zis... mitul tehnologiei germane... INTRADEVAR, tehnologia germana la ora actuala reprezinta un mit...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru