FIA vrea să elimine regula superally din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.12.2010
Jean Todt intenţionează să elimine regula din WRC prin care piloţii care abandonează pot reveni în raliu în ziua următoare.

Conform regulamentului FIA, orice pilot care abandonează pe parcursul unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri are posibilitatea de a reveni în competiţie a doua zi, dacă defecţiunile tehnice ale maşinii pot fi remediate în timp util.

Regula a fost introdusă pentru ca spectatorii să aibă oportunitatea să-şi vadă favoriţii pe tot parcursul unui weekend, însă Jean Todt, preşedintele FIA, nu crede că este corect ca un pilot care abandonează să poată reveni în luptă.

"Nu sunt un mare fan al regulii superally. Poate pentru spectatori (n.r - este bine), dacă oamenii au călătorit mult timp pentru a vedea maşinile ar fi dezamăgiţi să nu-i vadă. Poate putem găsi o cale să-i lăsăm să testeze, dar să câştigi puncte după ce ai abandonat? Nu-mi place această filosofie, nu mi se pare natural. Trebuie să schimbăm, dar trebuie să ne asigurăm că este o schimbare bună şi nu o reacţie emoţională. Trebuie să ne asigurăm că este schimbarea potrivită", a declarat francezul.

Intenţiile lui Todt de a modifica regulamentul au atras deja critici din partea constructorului Ford, care argumentează că piloţii privaţi cheltuie sume mari de bani pentru a concura în WRC.

"Pentru piloţii privaţi din clasele de juniori şi Super 2000 există costuri uriaşe pentru a merge în jurul lumii, iar dacă abandonează în prima probă specială toţi banii sunt irosiţi.

Dar regulă superally pe oferă şansa să câştige experienţă. Menţine maşinile pe traseu şi ăsta trebuie să fie un lucru bun", a precizat Malcolm Wilson, şeful Ford.

Regula superally a intrat în vigoare la Raliul Greciei din sezonul 2004.

Via | Autosport

Taguri: FIA, WRC, regulament

Comentarii (3)

  • Jeane !!!
    ... mai bine taceai
    2 2
  • mai da astia is nebuni
    si eu zic la fel mai bine tacea astia strica sportu cu motor mare pacat rusine sa le fie a mai ramas wrc o copeite oarecum buna acuma umbla si aicea mare pacat , formla 1 au distruso urmeaza wrc
    rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    3 1
  • tomita
    bine ca n-are ce cauta nea caisa asta, in drift si drag racing. strica cursele sportive cu traditie idiotii cu regulile lor infecte. de dragul normalitatii? pai ce e normal in niste oameni care distrug un ecosistem (poluare la greu la masinile alea de curse, plus populatia care se strage pe probe si ce ramane dupa ei. (referitor la wrc)
    si multe altele. asa ca mai bine presedintele asta ar face bine sa se relaxeze in scaunul lui directorial si sa se lase de schimbari
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru