Finlanda, PS 1-3/19: Hirvonen a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.07.2010
Mikko Hirvonen ocupă prima poziţie în Raliul Finladei după desfăşurarea primelor trei probe speciale.

Raliul Finlandei a debutat joi seară cu o superspecială desfăşurată pe un traseu cu lungimea de 4.19 km, la finalul căreia Petter Solberg a stabilit cel mai bun timp.

Cronometrat cu 2:33.2, pilotul privat ce concurează la volanul unui Citroen C4 WRC a fost urmat la exact o secundă de Mikko Hirvonen, favoritul publicului local, în timp ce poziţia a treia a fost ocaupată de Sebastien Loeb.

Primele două probe speciale din dimineaţa zilei de vineri au adus tot atâtea victorii pentru Hiorvonen. Mai întâi, pilotul echipei BP Ford s-a impus în PS2 cu peste două secunde în fata coechipierului său Jari Matti Latvala, pentru ca în PS3  să-l învingă pe Petter Solberg cu exact două secunde.

Victoria a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât finlandezul a concurat aproximativ trei sferturi din proba specială cu parbrizul spart, după ce a fost lovit de o bară de metal de pe marginea drumului.

În urma acestor rezultate, Hirvonen este lider în clasamentul general şi şi-a creat deja un avantaj de 4.9 secunde în faţa lui Solberg, în timp ce Loeb a urcat pe locul trei la aproape opt secunde de lider.

Ierarhia este completată de Latvala şi Sordo, în timp ce Sebastien Ogier concurează în prezent pe locul şase la debutul său pentru echipa de uzină a constructorului Citroen.

Un alt favorit al publului local este Kimi Raikkonen, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul general la aproape un minut în urma liderului. Cvadruplul campion mondial Juha Kankkunen este pe locul 13 la revenirea sa în competiţie, la un minut şi opt secunde în urma liderului.

Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC după primele trei probe speciale din Raliul Finlandei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 19:03.7
 2  Petter Solberg
 pilot privat
 4.9
 3  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 7.8
 4  Jari Matii Latvala
 BP Ford  8.6
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 13.2
 6  Sebastien Ogier
 Citroen WRC  15.4
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 21.7
 8  Mads Ostberg
 clasa S2000
 32.2
 9  Matthew Wilson
 Stobart Ford  41.7
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  56.1

 

Raliul Finlandei continuă pe tot parcursul zilelor de vineri şi sâmbăta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru