Raliul Finlandei: Loeb, cel mai rapid în calificări

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a fost cel mai rapid în calificările din Raliul Finlandei şi a ales să plece de la jumătatea plutonului în prima zi de competiţie.

Citroen şi Ford au dominat sesiunea de calificări de miercuri seară din cadrul Raliului Finlandei, cei patru piloţi ai echipelor de uzină adjudecându-şi fără emoţii primele poziţii în clasamentul general.

Cronometrat cu 2:17.470, Sebastien Loeb a fost cel mai rapid şi l-a devansat pe Jari Matti Latvala cu numai 0.555 secunde, în timp ce coechipierul său Mikko Hirvonen a încheiat sesiunea pe locul trei. Petter Solberg, singurul pilot de la Ford care mai are şanse reale la titlul mondial, a ocupat locul patru, în faţa lui Evgeny Novikov şi Mads Ostberg.

În urma acestor rezultate, Loeb a avut oportunitatea să-şi aleagă primul poziţia pe traseu, însă decizia a fost dificilă din cauza previziunilor meteo incerte, existând unele şanse de ploaie. În acest context, pilotul echipei Citroen a ales calea de mijloc, urmând să plece al 10-lea pe traseu. "Dacă este uscat este mai bine să pleci din spate, dar dacă va ploua este mai bine să fii în frunte. Nu ştim cum va fi vremea, aşa că într-un fel am ales calea de mijloc şi 10 este un număr bun", a explicat francezul motivele pentru care a luat această decizie.

Urmareste Automarket
Cei trei rivali ai săi au preferat să meargă pe o strategie similară pentru a nu risca să piardă orice şanse la victorie încă din prima zi a competiţiei, astfel că Latvala, Hirvonen şi Solberg vor pleca din spatele lui Loeb în această ordine.
Ziua de vineri programează trei probe speciale, care vor avea loc spre sfârşitul după-amiezii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru