Citroen dezvăluie secretul victoriei lui Loeb din Raliul Finlandei

de Daniel Popescu
Vineri, 10.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen susţine că a câştigat Raliul Finlandei datorită faptului că, la sugestia lui Mikko Hirvonen, a utilizat o nouă setare pentru amortizorul lui Citroen DS3 WRC.

Esential 93 de puncte este diferenta dintre Citroen si Ford in clasamentul constructorilor cu cinci etape inainte de final
Citroen a dominat autoritar Raliul Finlandei de săptămâna trecută, iar Sebastien Loeb a câştigat una dintre cele mai populare etape din calendar pentru a treia oară în carieră.

Rivalii de la Ford nu au ameninţat aproape deloc succesul francezilor, însă directorul tehnic Xavier Mestelan-Pinon a dezvăluit că secretul victoriei a fost utilizarea unei noi setări pentru amortizor conform sfaturilor primite din partea lui Mikko Hirvonen.

"Timp de 11 ani am utilizat acelaşi amortizor, dar acum l-am schimbat. Avem rezervorul de ulei sub amortizor, nu deasupra. Trebuie să-i mulţumim lui Mikko pentru asta. Am fost foarte mulţumiţi după test, dar eram singuri şi nu am ştiut ce înseamnă asta. De obicei, în Finlanda, Citroen este la o secundă în urma Ford-urilor pe fiecare probă specială, dar de data aceasta a fost invers.

Aşa că da, suntem foarte fericiţi", a precizat el.

Rivalii de la Ford au fost la curent cu ultimele dezvoltări tehnice ale celor de la Citroen, iar Jari Matti Latvala avertizează că americanii trebuie să găsească o altă metodă pentru a se apropia de constructorul francez în clasamentele generale.

"Citroen a făcut un pas înainte şi trebuie să facem mai mult. Trebuie să muncim mai mult la noul nostru amortizor, dar trebuie să ne uităm şi la alte lucruri", a explicat finlandezul.

Via Autosport Magazine

Comentarii (1)

  • mda, e clar

    au pus amortizorul deasupra rezervorului si acum Citroen si-a luat zborul. Urmeaza Ford sa fie lansat pe o orbita circumterestra. Ma intreb, oare ca amortizor vor folosi americanii si daca nu cumva il vor instala PE masina...
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru