Finlanda, Shakedown: Hirvonen, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.07.2010
Mikko Hirvonen a stabilit cel mai bun timp în Shakedown-ul din Raliul Finlandei, devansându-i pe Jari Matti Latvala şi Sebastien Loeb.

Raliul Finlandei a început în această dimineaţă cu clasicul Shakedown de patru ore pe un traseu complet nou comparativ cu ediţiile precedente.

Evenimentul cu caracter demonstrativ a avut loc pe un circuit de macadam cu o lungime de 4.46 km, iar Mikko Hirvonen, favoritul publicului local, a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 2:02.2.

Finlandezul este mulţumit de comportamentul maşinii Ford Focus RS WRC şi speră să continue în acest ritm pe tot parcursul weekendului.

"Maşina este grozavă. În teste am încercat multe lucruri, dar nu am avut suficient timp să mă acomodez cu setările pe care urma să le folosim. Acum mă simt pregătit. Drumul din Shakedown este cu siguranţă mai bun decât cel pe care l-am folosit în ultimii patru ani. Este foarte frumos, rapid şi cu denivelări mari, aşa că este o probă foarte bună. Dacă pot să câştig din nou? Să spunem doar că avem o şansă să facem asta", a declarat pilotul echipei BP Ford referindu-se şi la victoria repurtată anul trecut în ţara sa natală.

Hirvonen a fost mai rapid cu numai 0.1 secunde decât coechipierul său, Jari Matti Latvala, şi Sebastien Loeb (Citroen WRC), cei doi rivali înregistrând timpi similari.

Topul primilor cinci piloţi a fost completat de Sebastien Ogier (Citroen WRC) şi Dani Sordo (Citroen Junior), în timp ce Kimi Raikkonen a ocupat locul 10 după ce a fost mai lent cu trei secunde decât conaţionalul său de la BP Ford.

Revenit în competiţie special pentru această etapă, cvadruplul campion mondial Juha Kankkunen a terminat pe locul 11, la aproximativ şase secunde în urma liderului.

Iată clasamentul complet al Shakedown-ului al piloţilor de WRC:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 
 2  Jari Matti Lavala
 BP Ford  
 3  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 
 4  Sebastien Ogier
 Citroen WRC  
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 
 6  Petter Solberg
 -  
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 
 8  Henning Solberg
 Stobart Ford  
 9  Mads Ostberg
 clasa 2000
 
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  

Prima probă specială din Raliul Finlandei va avea loc în această seară cu începere de la ora 19:45.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru