Ford a efectuat primul test cu noul Fiesta RS WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Ford a evaluat pentru prima oară noul Fiesta RS WRC echipat cu un prototip de motor turbo. Modelul va fi utilizat în WRC începând din sezonul 2011.

Ford va utiliza în sezonul viitor al Campionatului Mondial de Raliuri noul Fiesta RS WRC şi, după mai multe luni de pregătire la fabrică, modelul a fost testat cu succes de constructorul american.

Chiar dacă Fiesta RS WRC a mai fost evaluată anterior, este pentru prima oară când Ford utilizează un prototip de motor turbo de 1.6 litri, conform regulamentului tehnic din sezonul 2011.

Unitatea a inclus în acest stadiu blocul motor şi pistoanele pentru anul viitor, în timp ce în faza următoare de dezvoltare va beneficia şi de electronică.

Oficialii echipei de uzina s-au declarat satisfăcuţi de rezultatele testelor. "Vom continua să introducem treptat componente pentru 2011 în cadrul programului nostru de test. Încă mai avem multe de făcut înainte ca maşina de WRC să debuteze în Suedia în luna februarie a anului viitor, dar sunt foarte încurajat de ceea ce am văzut până în acest moment. A fost fanstastic să aud comentariile pozitive ale piloţilor pe parcursul acestui test.

Toată munca grea din procesul de design şi dezvoltare începe să dea roade când piloţii se urcă în spatele volanului", a declarat Malcolm Wilson, şeful echipei BP Ford.

Primul test cu configuraţia finală a noului Fiesta RS WRC este programat în luna septembrie. Modelul se bazează în mare parte pe Fiesta S2000, utilizat în acest sezon de WRC la clasa S2000.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • da:)
    mereu la inaltime cei de la Ford cand vine vorba de WRC! o alta nebunie pe 4 roti by Ford! Au Pedigree oamenii! felicitari!
    4 1
  • are nr de maramures )))
    5 0
  • nr de maranures
    foarte tare :)))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru