Ford a început testele cu noul motor turbo de 1.6 litri pentru WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.05.2010
Ford a confirmat că a finalizat prima versiune a motorului turbo de 1.6 litri pe care il va utiliza în sezonul 2011 al WRC.

Regulamentul tehnic al Campionatului Mondial de Raliuri prevede trecerea la motoare turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2011, iar Ford a anunţat pentru prima oara ca a încheiat procesul de dezvoltare al primei sale unităţi de acest tip.

Noul motor va fi testat in urmatoarea perioada la fabrica constructorului american de la Cumbria împreună cu M-Sport, compania care se ocupă de programul de motorsport al celor de la Ford.

“A existat o versiune a motorului care a rulat la M-Sport in ultimele săptămâni, Este foarte mult de muncă, iar motorul evoluează tot timpul. Lucrăm la soluţii pentru diverse aspecte, aşa că în niciun caz aceasta nu va fi versiunea finală a motorului pe care îl vom utiliza. Lucrăm la diverse lucruri precum presiunea combustibilului, care va fi de 200 de bari in loc de 6-7 bari pe acutalul motor”, a declarat Malcolm Wilson, seful echipei BP Ford.

Intenţia americanilor este de a finaliza dezvoltarea motorului in luna iulie sau august, pentru ca in septembrie să înceapă testele cu noua unitate pe Ford Fiesta RS WRC.

Aceasta din urmă va inlocui actualul Ford Focus RS WRC în Campionatul Mondial de Raliuri, modelul fiind lider la calsa S2000 în acest an.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • ciurik
    Presiune cam mare :-s
    vor mari presiunea combustibilului de la 7 la 200 bari? :-s pare cel putin suspect.

    or vrea oare sa ajunga cumva la tehnologia aceea a combustibilului incalzit supracritic? :-s sau e o greseala ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru