Ford: "Block şi Raikkonen aduc valoare în WRC"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.11.2010
Malcolm Wilson consideră că Kimi Raikkonen şi Ken Block au adus un plus de valore şi de imagine Campionatului Mondial de Raliuri.

Aflat sub dominaţia autoritară a lui Sebastien Loeb, Campionatul Mondial de Raliuri a atras numeroşi fani în acest sezon graţie sosirii în competiţie a cascadorului american Ken Block şi a fostului campion mondial de Formula 1 Kimi Raikkonen.

Aceasta este opinia lui Malcolm Wilson, şeful echipei Ford, care consideră că WRC are multe de învăţat de la Block despre promovarea imaginii competiţiei.

"Cu siguranţă există lecţii pe care le putem învăţa de la Block şi de modul în care Monster (n.r - echipa americanului) abordează totul. Promovarea este incredibilă. În Franţa erau câteva mii de oameni în parcul de service, iar cei care stătea în fata service-ului nostru îl aclamau pe Block. Câte vizualizări a avut ultimul sau clip Gymkhana? 15 milioane sau ceva de genul ăsta, este incredibil. El nu este cunoscut ca pilot de raliuri, ci ca pilot de Gymkhana, dar priviţi câte lucruri bune a făcut pentru WRC", a declarat britanicul.

Wilson are o părere similară şi despre Raikkonen, chiar dacă finlandezul a ales WRC în detrimentul F1 tocmai datorită faptului că această competiţie este mai puţin sub lumina reflectoarelor.

"Unii oameni au spus că nu văd valoarea pe care o aduce Raikkonen.

Dar pentru mine a adus o valoare grozavă. Să-l avem în sport a creat o poveste pentru acest sezon. Este adevărat, încă mai învaţă, dar vor veni mult mai multe rezultate din partea lui şi a rămas acelaşi Kimi Raikkonen", a mai precizat Wilson.

Block şi Raikkonen nu au reuşit să impresioneze prin rezultate în acest sezon de WRC, însă se anticipează ca ambii vor continua să concureze în competiţie şi anul viitor.

Via | MaxRally

Comentarii (3)

  • normal ca aduc un plus, vedem garantat 2 accidente in fiecare etapa de wrc :) se cheama entertainment
    10 12
  • Raikkonen
    Raikkonen va ramane in brand,unul foarte important in istoria sporturilor cu motor. Fie ca le place unora...sau nu ;)
    11 7
  • poate nu valoare prin comparatie cu cei consacrati dar aduc cu siguranta imagine... mai ales raikkon... dar si block aduce amecanii spre acest sport...
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru