Ford, încântată de contribuţia lui Solberg în cadrul echipei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.04.2012
Oficialii Ford sunt entuziasmaţi de contribuţia pe care a avut-o Petter Solberg în debutul acestui sezon în cadrul echipei de uzină din Campionatul Mondial de Raliuri.

Plecarea lui Mikko Hirvonen la Citroen a redeschis drumul lui Petter Solberg la Ford după o pauză de 12 ani, iar revenirea a fost una de bun augur.

Deşi este pilotul numărul doi al echipei, norvegianul a avut performanţe semnificativ mai bune decât coechipierul său Jari Matti Latvala şi ocupă locul doi în clasamentul general, având de recuperat doar patru puncte în faţa liderului Sebastien Loeb.

Aceste rezultate l-au impresionat pe şeful Malcolm Wilson, care a lăudat contribuţia pilotului în cadrul echipei şi anticipează că Solberg va fi capabil să obţină cu Ford prima victorie în WRC după şapte ani.

"A adus o altă dimensiune echipei şi cu siguranţă a crescut profilul echipei datorită fanilor pe care îi are. Dar în acelaşi timp a adus echipei şi experienţa unui campion mondial, colaborează bine cu Latvala şi, în unele privinţe, îl ajută. Suntem foarte fericiţi cu el şi ştim că este capabil de victorii", a precizat el.

La rândul său, Gerard Quinn a remarcat acomodarea rapidă a lui Solberg în cadrul echipei după trei sezoane dificile petrecute ca pilot privat.

"Pentru că echipa este foarte unită, poate fi dificil pentru un nou venit să încerce să devină parte a echipei şi să se conecteze la această legătură.

Dar a fost o tranziţie foarte uşoară şi el a crescut interesul în parcul nostru de service, ceea ce este bine atât pentru noi, cât şi pentru sport", a precizat el.

Solberg a câştigat titlul mondial în sezonul 2003, însă ultima sa victorie datează de la Raliul Marii Britanii din 2005.

Via | WRC

Taguri: Ford, Solberg

Comentarii (1)

  • florin8
    Daca imi aduc aminte bine Solberg a fost adus la Ford mai mult din cauza ca acestia nu aveau o alternativa mai buna,aveau nevoie de un pilot bun care sa il ajute pe Latvala,dar se pare ca Peter si-a facut treaba bine pana acum si le-a cam aratat tuturor ca inca este un pilot de valoare,capabil,si sper sa o tina tot asa si in continuare.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru