Ford trebuie să confirme până în 19 decembrie prezenţa în WRC în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.12.2011
FIA a anunţat că termenul limită pentru înscrierea în campionatul constructorilor din WRC pentru sezonul 2012 este 19 decembrie.

Consiliul Mondial al FIA a decis miercuri să devanseze perioada de înscrieri pentru clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri. Astfel, echipele care vor să concureze în clasamentul constructorilor trebuie să se înregistreze cel târziu în 19 decembrie.

Noua dată pune o presiune suplimentară pe americanii de la Ford, care nu au confirmat încă dacă vor continua să concureze în WRC şi în sezonul 2012.

Din cauza indeciziei, americanii au ratat oportunitatea de a semna un contract cu Sebastien Ogier, iar presa internaţională nu exclude retragerea Ford din campionat în urma rezultatelor mediocre din ultimii ani, mai ales că Volkswagen va participa în competiţie începând din 2013.

De asemenea, FIA a anunţat miercuri că lucrează la un plan pentru a asigura continuitatea Campionatului Mondial de Raliuri în ciuda faptului că Convers Sports Initiatives (CSI), compania care deţine drepturile comerciale ale competiţiei, a intrat în lichidare. Problemele CSI au apărut după ce şeful Vladimir Antonov a fost arestat recent la Londra într-un caz amplu de fraudare a băncii Snoras Bank.

"FIA se angajează să asigure viitorul comercial al campionatului şi va face toate eforturilre pentru a-i asigura stabilitate în viitor.

FIA lucrează la un plan imediat pentru a se asigura că sportul şi securitatea vor fi în limitele normale la startul sezonului 2012", precizează FIA într-un comunicat de presă.

Via | FIA

Taguri: Ford, regulament

Comentarii (2)

  • ford
    Voi spuneti : "retragerea Ford din campionat în urma rezultatelor mediocre din ultimii ani, mai ales că Volkswagen va participa în competiţie începând din 2013".

    Daca nu ma insel echipa ford in ultimii patru ani a fost vicecampioana, iar acum 5 si 6 ani a fost campioana la WRC (ma refer la echipe). Vi se pare voua ca astea is rezultate mediocre ?

    Din 2013 vine VW si ce ? au mai fost si altii (de ex subaru) si nu s-ar dezcurcat f. bine.

    Eu zic ca indecizia este legata de discreditarea companiei CSI (care e in faliment) ..care poate duce si la descreditarea competitiei WRC.
    6 0
  • logicalbass
    Subaru
    @mtk1: Subaru au scris istoria WRC in anii 90's si inceput de 2000 impreuna cu mitshubishi.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru