Ford va testa noul Ford Fiesta RS WRC în Franţa

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.07.2010
Ford a anunţat că va efectua săptămâna viitoare în Franţa o sesiune de teste de şase zile cu noul Fiesta RS WRC cu care va aborda sezonul 2011.

Ford îşi intensifică programul de dezvoltare pentru sezonul următor al Campionatului Mondial de Raliuri, prin prisma numeroaselor schimbări de regulament ce vor intra în vigoare.

Constructorul american va organiza săptămâna viitoare cea mai amplă sesiune de teste din ultima perioadă, urmând să evalueze caracteristicile noului Fiesta RS WRC timp de şase zile.

Testele vor avea loc în Franţa pe asfalt şi macadam, iar la volan se vor afla Matthew Wilson şi Henning Solberg, cei doi piloţi ai echipei Stobart Ford.

"Testul face parte din programul nostru, dar este unul important. Ne vom concentra pe parcurgerea unei distanţe cât mai mari cu anumite componente şi pe diferitele tipuri de încărcături pe care trebuie să le punem în maşină înainte de a avea noul motor în luna septembrie", a explicat Malcolm Wilson, şeful echipei Ford.

Noul motor turbo de 1.6 litri, ce va fi utilizat în WRC începând de anul viitor, va fi implementat pe Fiesta RS WRC începând din luna septembrie, atunci când Ford va iniţia teste adecvate cu cei doi piloţi ai echipei de uzină, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru