Ford vrea să concureze numai cu Fiesta RS WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
Ford va solicita modificarea regulamentului tehnic pentru a permite echipelor private să utilizeze modele Fiesta RS WRC în sezonul 2011.

Regulamentul tehnic al Campionatului Mondial de Raliuri pentru sezonul 2011 prevede că echipele private pot utiliza numai maşini omologate înainte de sezonul 2009.

În acelaşi timp, maşinile utilizate în prezent de constructori şi omologate înainte de sezonul 2009 nu vor mai putea fi utilizate anul viitor, motiv pentru care Ford se afla în ipostaza de a nu putea oferi modelul Ford Focus RS WRC pentru echipele independente.

Din acest motiv, Ford solicită modificarea regulamentului pentru a putea oferi modelul Ford Fiesta RS WRC şi pentru cele trei echipe private ale sale, şi anume Stobart Ford, Munchi's şi Monster World Rally Team.

"Nu am discutat încă despre asta, dar intenţia noastră este să concurăm cu Fiesta RS WRC pentru echipele private. Nu avem nicio alternativă. Conform regulamentului actual, ar trebui să oferim Focus RS WRC pentru echipele private, dar în momentul în care actuala maşina nu va mai avea aceasta permisiune nu vom mai putea face acest lucru.

Există deja un mare interes şi discuţiile cu Monster pentru anul viitor sunt în plină desfasuare. Dar, aşa cum am spus, nimic nu este finalizat", a declarat Malcolm Wilson, directorul executiv al M-Sport, compania care construieşte maşinile de raliuri pentru Ford.

Ford concurează în acest sezon de WRC cu Ford Focus RS WRC, însă de anul viitor va face tranziţia la Ford Fiesta WRC ca urmare a introducerii motoarelor turbo.

Via | AutoWeek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru