GALERIE FOTO si VIDEO: Sordo a dominat autoritar Raliul Arctic

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.02.2010
Dani Sordo a castigat Raliul Arctic dupa ce a stabilit cel mai bun timp in toate cele 12 probe speciale.

Dani Sordo si Kimi Raikkonen, doi dintre pilotii Citroen Racing in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, au participat in acest weekend in Raliul Arctic.

Contand pentru prima etapa a Campionatului Finlandez de Raliuri, evenimentul a reprezentat oportunitatea ideala pentru Sordo si Raikkonen de a se antrena pentru sezonul 2010 de WRC.

Aflat la volanul unui Citroen C4 WRC, Sordo a castigat fara emotii Raliul Arctic dupa ce a dominat cu autoritate evenimentul, stabilind cel mai bun timp in fiecare dintre cele 12 probe speciale. Spaniolul a fost incantat de prestatia sa si priveste cu incredere spre Raliul Suediei de peste doua saptamani. "Weekend-ul a decurs bine si am fost capabili sa muncim in folosul echipei. Dupa ce am analizat datele impreuna cu inginerii este clar ca am realizat progrese consistente. Asta imi da foarte multa incredere pentru noul sezon", a declarat pilotul Citroen Total la finalul evenimentului.

La randul sau, Raikkonen a avut parte de un weekend bun, in ciuda unui accident suferit in a doua proba speciala.

Acompaniat de conationalul sau Kaj Lindstrom in postura de copilot, finlandezul a reusit sa revina in competitie in aceeasi zi dupa ce si-a reparat masina in service. Ulterior, fostul campion mondial de Formula 1 a fost, in medie, la numai 0.8 secunde pe kilometru de Sordo si a terminat pe locul 2 noua dintre cele 12 probe speciale ale Raliului, chiar daca a pierdut peste 30 de minute in urma accidentului.

"Lucrurile nu au decurs foarte bine la start intrucat am iesit de pe drum in a doua proba speciala. Dar din fericire nu am avut probleme mecanice si am fost capabil sa continui in raliu. Ulterior lucrurile au decurs din ce in ce mai bine si am fost mult mai consistent. Am dezvoltat setarile in directia dorita si acum vom continua sa muncim pentru a ajunge in cea mai buna forma in Suedia", a declarat pilotul echipei Citroen Junior.

Iata si un rezumat video cu prestatia lui Raikkonen in a doua zi din Raliul Arctic:

 

Via | Citroen

Comentarii (5)

  • @Kimi
    Bravo Kimi! Ai demonstrat ca poti fi competitiv si daca ai un copilot pe care tre sa-l asculti,ai crescut audientele cu 300%,WRC'ul va avea enorm de castigat prin simpla prezenta a ta.Fanii iti sunt alaturi la fel ca intotdeauna :) Looking forward to Sweden !
    4 1
  • ;)
    Felicitari Kimi!!! trebuie sa recunoastem ca s-a descurcat foarte bine iar cu timpul va acumula si experienta si nu va mai face greseli...daca el e fericit in WRC atunci mai bine sa nu se intoarca in F1. Bafta in continuare pt Kimi si poate fi sigur ca fanii vor fi intotdeauna alaturi de el fie in F1,WRC sau orice alta competitie
    2 1
  • alexthebuldo
    GO KIMI
    Bravo Kimi.Si mult succes.
    2 1
  • Kimi
    Felicitari Kims! Ai aratat ca esti in mare forma si pregatit pentru sezonul WRC. Important este sa nu faci greseli si totul va conduce pt tinta propusa. Fanii, dar mai ales fanele sunt alaturi de tine. Mult succes in Suedia!
    3 0
  • Kimi
    Este un inceput bun.Eu sper ca totusi se va intoarce acolo unde ii este locul.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru