Hirvonen a câştigat Raliul Suediei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.02.2011
Mikko Hirvonen a câştigat la limită prima etapă a sezonului 2011 din WRC după ce s-a impus pe zăpezile din Suedia în faţa lui Mads Ostberg şi Jari Matti Latvala.

Ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Raliuri a început în acest weekend sub cele mai bune auspicii. Zăpezile abundentente căzute în Suedia au transformat prima etapă într-un adevărat spectacol cu două maşini complet noi faţă de sezonul predecent, iar suprinzele nu s-au lăsat mult timp aşteptate.

Mads Ostberg, unul dintre piloţii echipei Stobart Ford, şi-a evidenţiat calităţile după ce s-a instalat confortabil pe prima poziţie la finalul primei zile de concurs, în primul rând datorită faptului că a plecat al 10-lea pe traseu, iar piloţii din faţa sa au curăţat traseul.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, norvegianul a pierdut însă teren în faţa lui Mikko Hirvonen, iar pilotul de uzină al celor de la Ford a devenit lider la jumătatea zilei, înainte ca Ostberg să încerce să-şi recupereze poziţia în prima parte a zilei de duminică. Înaintea ultimei probe speciale, Hirvonen avea un avans mai mic de cinci secunde faţă de Ostberg, însă şi-a păstrat primul loc pe proba specială cu o lungime de numai 4.16 km.

Astfel, Ostberg a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi, în timp ce podiumul a fost completat de un alt pilot de la Ford, Jari Matti Latvala. Primul Citroen DS3 WRC apare în clasament abia pe locul 4 în dreptul lui Sebastien Ogier, în timp ce Petter Solberg a terminat pe cinci după ce copilotul său Chris Patterson a preluat controlul volanului în ultima probă, întrucât fostul campion mondial a fost prins depăşind viteză maximă legală pe drumurile de legătură.

Campionul Sebastien Loeb a avut parte în schimb de un weekend dezamăgitor. Plecat primul pe traseu în probele de vineri, francezul a curăţat drumul pentru toţi ceilalţi rivali şi nu a reuşit să recupereze terenul pierdut sambată şi duminică, motiv pentru care a terminat doar pe şase. Francezul a fost urmat de P-G Andersson, aflat la singura sa apariţie în WRC în acest an, şi de Kimi Raikkonen, care a ocupat locul opt la debutul în al doilea sezon de WRC. Ultimele puncte puse în joc au fost câştigate de Matthew Wilson (Stobart Ford) şi Khalis Al Qassimi (Abu Dhabi Ford), în timp ce cascadorul american Ken Block a terminat pe 14.

Pentru prima oară în istorie, în ultima probă specială s-au acordat puncte bonus pentru primii trei clasaţi.

Acestea le-au revenit lui Ogier (locul 1 - 3 puncte), Loeb (locul 2 - două puncte) şi Latvala (locul 3 - 1 punct).

Iată clasamentul complet al Raliului Suediei:

 1.  Mikko Hirvonen      Ford     3h23m56.6s
2. Mads Ostberg Ford + 6.5s
3. Jari-Matti Latvala Ford + 34.0s
4. Sebastien Ogier Citroen + 47.7s
5. Petter Solberg Citroen + 1m31.2s
6. Sebastien Loeb Citroen + 2m30.3s
7. P-G Andersson Ford + 6m22.0s
8. Kimi Raikkonen Citroen + 7m02.3s
9. Matthew Wilson Ford + 10m11.5s
10. Khalid Al Qassimi Ford + 10m31.1s

Următoarea etapă de WRC va avea loc în Mexic în perioada 3-6 martie.

Comentarii (1)

  • Marius
    Kimi
    Ma bucur ca nu a dezamagit si vad o evolutie pozitiva. Sper sa o tina tot asa.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru