5 motive pentru a urmări Raliul Suediei

de Daniel Popescu
Vineri, 13.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Suediei este singura etapă de WRC desfăşurată integral pe zăpadă şi va pune la încercare abilităţile lui Sebastien Ogier, care va pleca primul pe traseu în primele două zile. Simone Tempestini va reprezenta din nou România la volanul unui Subaru Impreza înscris la clasa WRC 2.

Esential 117.69 km/h a fost viteza medie inregistrata pe proba speciala Rammen la editia din sezonul 2014
La numai trei săptămâni după Raliul Monte Carlo, Suedia găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni una dintre cele mai atractive etape din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri, care va propune fanilor câteva elemente interesante de urmărit pe parcursul a trei zile pline de adrenalină.

De departe, punctul de referinţă va fi reprezentat de drumurile acoperite de zăpadă, element care îi va îngreuna misiunea lui Sebastien Ogier de a câştiga etapă, în timp ce fanii romani vor avea ocazia să-l sprijine pe Simone Tempestini, reprezentatul Napoca Rally Academy.

▶ Avancronica sezonului 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri

1. Spectacol pe zăpadă

Raliul Suediei este singura etapă de WRC desfăşurată intregral pe zăpadă, iar acest lucru va genera numeroase imagini spectaculoase. În general, piloţii vor avea o misiune dificilă, întrucât albul prezent peste tot va crea probleme de vizibilitate, iar temperaturile foarte scăzute vor scădea nivelul de confort din interiorul maşinilor. Cu toate acestea, Raliul Suediei este una dintre cele mai rapide etape, cu o viteză medie de peste 100 km/h.

Raliul Suediei se anunta spectaculos datorita zapezii

2.
Strategia nămeţilor de zăpadă

Pe parcursul a numeroase probe speciale, traseul este îngrădit de nămeţi înalţi de zăpadă, iar piloţii vor încerca să profite de aceştia pentru a obţine timpi mai buni. Una dintre strategiile preferate este ca pilotul să sprijine efectiv maşina pe nămeţii de zăpadă de pe marginea traseului, însă aceasta este eficientă doar dacă zăpada este bine bătătorită si stabilă. În caz contrar, efectul este chiar opus.

Traseul prin nameti al Raliului Suediei

3. Prestaţia lui Ogier, care pleacă primul pe traseu

Sebastien Ogier este liderul clasamentului după prima etapă, astfel că va pleca primul pe traseu în primele două zile ale raliului. Pilotul echipei Volkswagen va curăţa astfel o mare parte din zăpada de pe traseu, element care îi va ajuta semnificativ pe rivali, astfel că rămâne de văzut dacă francezul va reuşi să se impună în această etapă. "Singurul lucru care mi-ar putea ruina un pic distracţia ar fi zăpada proaspătă. Aceasta ar reprezenta un uşor dezavantaj pentru primii piloţi care ies pe traseu", explică el.

Sebastien Ogier va avea o misiune dificila

4. Simone Tempestini reprezintă România

După ce a terminat pe locul patru în Raliul Monte Carlo la clasa WRC Junior, Simone Tempestini va reprezenta România în Raliul Suediei la clasa WRC 2.

Italianul va concura pentru echipa Napoca Rally Academy la volanul unui Subaru Impreza şi şi-a stabilit ca obiectiv clasarea în puncte. "În Suedia ne vom concentra pe acest aspect şi sunt sigur că ne vom distra la maxim pe zăpadă. În acelaşi timp, acest raliu este şi primul pentru Napoca Rally Academy în competiţia pe echipe din mondialul de raliuri şi sper să adunăm cât mai multe puncte în acest clasament", a precizat el.

Simone Tempestini vrea sa castige puncte la WRC2

5. O probă specială, în direct pe Dolce Sport

Fanii din România ai Campionatului Mondial de Raliuri vor avea oportunitatea de a gusta o parte din adrenalina Raliului Suediei prin intermediul postului de televiziune Dolce Sport, care va transmite în direct ultima probă specială. În plus, fanii pot urmări în direct alte două probe speciale pe platforma online WRC+, conform următorului program:

Proba speciala Ziua Ora TV Internet
PS 1: Karlstad 1 joi, 12 februarie 21:00 - 22:00 - WRC+
PS 14: Vargasen 1 sambata, 14 februarie 11:30 - 12:30 - WRC+
PS 21: Varmullsasen 2 duminica, 15 februarie 13:00 - 14:00 Dolce Sport 2 WRC+

▶ Ghidul transmisiunilor WRC la TV şi pe internet

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru