Hirvonen anticipează surprize în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.07.2011
Mikko Hirvonen susţine că piloţii finlandezi vor produce numeroase surprize în Raliul Finlandei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri se va relua la sfârşitul acestei săptămâni cu una dintre cele mai dificile etape din calendar, care va avea loc pe macadamul din Finlanda.

Ediţia din acest an va alinia la start un număr record de 124 de participanţi, dintre care 21 numai la clasa WRC, iar printre aceştia se numără şi finlandezii Jari Ketomaa şi Janne Tuohino, care vor concura cu Ford Fiesta RS WRC, dar şi Matti Rantanen, care va pilota un Mini WRC. În acest context, Mikko Hirvonen anticipează că piloţii locali vor produce numeroase surprize şi crede că unul dintre ei ar putea chiar să intre în atenţia unui constructor.

"Aceşti băieţi pot fi rapizi. Atât Jari Ketomaa, cât şi Janne Tuohino au avut rezultate bune în trecut şi vor fi acolo să lupte. Dar Matti Rantaneneste un pilot foarte interesant. A fost foarte rapid până acum şi, dacă obţine un rezultat bun şi cu această ocazie, atunci este încă suficient de tânăr pentru a stârni ceva inters din partea unui constructor pentru viitor", a declarat finlandezul pentru site-ul oficial al competiţiei.

În plus, Hirvonen consideră că plutonul de piloţi din WRC devine din ce în ce mai echilibrat, declaraţie care ar putea avea legătură şi cu ascensiunea fulminantă a lui Sebastien Ogier, care a devenit un rival de temut pentru septuplul campion mondial Sebastien Loeb.

"Va fi o luptă mare (n.r - în Raliul Finlandei), iar lista participanţilor din acest an este cu siguranţă una dintre cele mai puternice din ultimii ani.

Nu este chiar la fel ca atunci când am început eu şi concuram împotriva unor piloţi precum Tommi Makinen sau Colin McRae, dar campionatul revine cu siguranţă şi poţi simţi asta din lista participanţilor pentru Raliul Finlandei", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru