Hirvonen: "Nu vreau să trec din nou prin ratarea titlului"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.10.2011
Mikko Hirvonen este determinat să câştige Raliul Spaniei pentru că nu vrea să treacă prin experienţa anului 2009, când a pierdut titlul mondial pentru un singur punct.

Mikko Hirvonen a profitat la maxim de abandonul lui Sebastien Loeb şi de excluderea lui Petter Solberg din Raliul Franţei şi l-a egalat pe septuplul campion mondial în clasamentul general cu numai două etape înainte de finalul sezonului.

Pilotul echipei Ford a mai fost implicat în lupta pentru titlu în urmă cu doi ani, atunci când a ratat trofeul pentru un singur punct, motiv pentru care în acest sezon şi-a schimbat strategia.

"Mi-a frânt inima să ratez titlul pentru un singur punct după 12 etape şi mii de kilometri în jurul lumii. Nu vreau să trec din nou prin asta. Trebuie să pilotez cu acceleraţia la maxim şi, dacă vom câştiga în Spania, lucrurile vor arăta foarte bine pentru etapa finală din Marea Britanie", a declarat finlandezul.

Raliul Spaniei va avea loc pe asfalt, suprafaţa preferată a lui Loeb, dar şi a lui Sebastien Ogier, care are de recuperat doar trei puncte pentru a-i egala pe cei doi rivali. Tocmai de aceea, Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, consideră că Hirvonen va reprezenta o ameninţare reală doar pe macadamul britanic.

"Îl avem pe Loeb, pe Ogier şi pe Hirvonen despărţiţi de numai trei puncte cu două raliuri rămase. Puteţi fi siguri că Hirvonen va fi rapid în Marea Britanie", a precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru