Hirvonen: "Raliul Franţei va fi o provocare pentru setările maşinii"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.09.2010
Mikko Hirvonen consideră că va trebui să adopte un compromis în privinţa setărilor pentru maşină în Raliul Franţei de la sfârşitul săptămânii.

Raliul Franţei a revenit în calendarul Campionatului Mondial de Raliuri după o absenţă de 2 ani şi se va desfăşura pe un traseu preponderent nou, motiv pentru care Mikko Hirvonen a efectuat săptămâna trecută un test în Alsacia.

Pilotul echipei BP Ford a încercat astfel să descopere cele mai bune setări pentru Focus RS WRC, însă crede că va trebui să apeleze la un compromis din acest punct de vedere.

"Testul a fost efectuat pentru a găsi setările pentru acest gen de drumuri pe care ne aşteptam să le regăsim în raliu. Drumurile din test au fost înguste şi denivelate, iar suprafaţa s-a schimbat frecvent. Ne-am concentrat pe dezvoltarea unor setări de compromis care credem că vor funcţiona pe diferitele probe speciale cu care ne vom confrunta în raliu", a declarat finlandezul în cadrul unui preview pentru etapă din acest weekend.

Pe de altă parte, Hirvonen a evidenţiat importanţa de a avea notiţe conforme cu realitatea din teren, în special pentru că traseul este unul necunoscut pentru piloţi.

"Mă aştept la multe schimbări de ritm, pentru că drumul se schimbă din rapid în lent şi din larg în îngust.

Dacă notiţele sunt corecte nu ar trebui să fie o dificultate, dar dacă acestea sunt prea rapide când drumul se schimba de la o sesiune largă la una inguista, poate deveni provocator", a mai precizat el.

Via | BP Ford World Rally Team

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru