Loeb a abandonat la ultima sa prezenţă în Campionatul Mondial de Raliuri

de Daniel Popescu
Duminica, 06.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cariera lui Sebastien Loeb în WRC s-a încheiat duminică cu un abandon suferit în Raliul Franţei în timp ce încerca să recupereze diferenţa de cinci secunde care îl separa de primul loc.

Esential 9 titluri mondiale consecutive a obtinut Loeb in Campionatul Mondial de raliuri
21 de abandonuri a suferit Loeb pe parcursul carierei sale in WRC
Sebastien Loeb spera să-şi încheie cariera impresionantă în Campionatul Mondial de Raliuri cu o victorie obţinută în ţara sa natală, iar francezul ocupa locul patru în clasamentul general după primele două zile ale Raliului Franţei.

În încercarea de a reduce diferenţa de numai cinci secunde care îl separa de liderul Jari Matti Latvala, nonuplul campion mondial a abandonat în prima probă specială a zilei de duminică.

Francezul a pierdut controlul maşinii Citroen DS3 WRC într-un viraj de dreapta la numai un kilometru de la start, s-a rostogolit şi a ajuns într-un şanţ. Loeb şi copilotul Daniel Elena au ieşit din maşină nevătămaţi, însă întrucât în zona respectivă nu se aflau spectatori ei nu au avut posibilitatea de a repune Citroen-ul pe traseu şi au fost nevoiţi să abandoneze.

Loeb a ieşit de pe traseu într-un viraj foarte rapid de dreapta şi a ajuns într-un şanţ.

Am văzut doar roţile maşinii care era cu susul în jos.

Thierry Neuville
Pilot Qatar World Rally Team
"Condiţiile au fost teribile. Loeb a ieşit de pe traseu într-un viraj foarte rapid de dreapta şi a ajuns într-un şanţ. Am văzut doar roţile maşinii care era cu susul în jos", a precizat Thierry Neuville, primul pilot care a ieşit pe proba specială după Loeb.

Abandonul marchează finalul unei cariere impresionante în care Loeb a cucerit nouă titluri mondiale consecutive pentru Citroen în perioada 2004-2012. În acest sezon, francezul a preferat să participe în numai patru etape, ultima fiind Raliul Franţei, în care ar fi trebuit să treacă linia de sosire chiar în localitatea sa natală, Haguenau.

Sezonul redus i-a permis lui Sebastien Ogier să domine campionatul cu Volkswagen Polo R WRC şi să devină matematic campion mondial chiar la finalul primei zile din Raliul Franţei.

Etapa continuă duminică cu ultimele cinci probe speciale, Ogier fiind lider cu un avans de peste şapte secunde în faţa lui Dani Sordo şi de 13 secunde în faţa coechipierului său Latvala. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru