Hirvonen: "Victoria, esenţială pentru ca Ford să rămână în WRC"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
Mikko Hirvonen consideră că victoria obţinută în Raliul Australiei va avea un rol crucial în decizia constructorului Ford de a rămâne în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul 2012.

La fel ca şi rivalii de la Citroen, Ford nu a anunţat încă dacă va participa în continuare în Campionatul Mondial de Raliuri şi după finalul acestui sezon, existând speculaţii că rezultatele modeste din ultimii ani ar putea determina constructorul american să ia o decizie nefavorabilă.

Totuşi, Ford a câştigat Raliul Australiei de la finalul săptămânii trecute după ce a profitat la maxim de abandonurile suferite de Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier, iar învingătorul Mikko Hirvonen spera că acest lucru să aibă o influenţă pozitivă asupra deciziei finale, mai ales că şi contractul său expiră la finalul anului.

"Această victorie a fost importantă. Sezonul se apropie de sfârşit şi nimic nu este clarificat pentru anul viitor. Sper (n.r - ca victoria) să mă ajute pe mine şi în special echipa să continue anul viitor. Cu siguranţă aveam nevoie de victorie, avea nevoie de un impuls pentru întreaga echipă. Am încercat din greu su am fost atât de aproape de multe ori, dar nu am reuşit.

În sfârşit, suntem pe primele două locuri. Este foarte important", a declarat finlandezul.

Hirvonen a obţinut în Australia doar a doua victorie din acest sezon şi prima după etapa de debut din Suedia, însă are de recuperat doar 15 puncte în ultimele trei etape pentru a deveni campion mondial. Teoretic, el îşi poate îndeplini obiectivul dacă câştigă toate etapele, însă două dintre ele vor avea loc pe asfalt, suprafaţa preferată a lui Loeb.

"Sunt mai aproape şi asta este bine pentru tot campionatul. Urmează două raliuri pe asfalt şi trebuie să facem tot posibilul să luptăm împotriva lor, dar suntem pregătiţi. Avem un test important şi sperăm să ne îmbunătăţim performanţele pe asfalt pentru a lupta cu ei", a mai precizat el.

Via | MaxRally

Taguri: Ford, Hirvonen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru