Hyundai a creat încă o echipă pentru WRC la care va concura Hayden Paddon

de Daniel Popescu
Joi, 27.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul neo-zeelandez Hayden Paddon va concura în şapte etape din Campionatul Mondial de Raliuri cu un Hyundai i20 WRC pentru o a doua echipă a constructorul sud-coreean.

Esential 7 este numarul etapelor de WRC la care va lua startul Hayden Paddon
Hyundai a anunţat joi fondarea unei echipe secundare cu care va participa în şapte etape ale sezonului 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Noua echipă a fost botezată Hyundai Motorsport N după numele diviziei de performanţă a producătorului asiatic şi va fi eligibilă pentru puncte atât în clasamentul piloţilor, cât şi în campionatul constructorilor. Echipa va avea un singur pilot în persoana neo-zeelandezului Hayden Paddon, care a câştigat titlul la clasa PWRC în 2011 şi care a concurat sporadic în WRC începând din 2007.

"Este o oportunitate incredibilă să fac parte din echipa Hyundai. Am muncit mult pentru asta şi ne va permite să facem un pas înainte cu un program bun, o echipă bună şi un program de dezvoltare, a declarat el. 

Este o oportunitate incredibilă să fac parte din echipa Hyundai.

Hayden Paddon
Pilot Hyundai
Paddon va face deplasarea la Raliul Mexicului de la începutul lunii martie pentru a parcurge traseul de recunoaştere cu scopul de a se acomoda la Hyundai i20 WRC.
Debutul propriu-zis va avea loc în luna iunie cu ocazia Raliului Italiei, iar neo-zeelandezul va concura şi în etapele din Polonia, Finlanda, Australia şi Marea Britanie. Celelalte două etape în care va lua startul vor fi alese ulterior dintre Germania, Franţa şi Spania.

Michel Nandan, şeful Hyundai Motorsport, a explicat înfiinţarea unei noi echipe prin dorinţa de a promova piloţii de perspectivă. "Hyundai are ca obiectiv sprijinirea campionilor din viitor. Din acest motiv, am decis să avem o maşină suplimentară la anumite etape de WRC sub numele Hyundai Motorsport N", a precizat el.

Paddon a luat startul în 29 de etape din WRC în perioada 2007-2013, iar cel mai bun rezultat al carierei a fost un loc şase obţinut în Raliul Australiei din 2011 la volanul unui Subaru Impreza WRX STi.

Echipa principala Hyundai va fi condusă în continuare de Thierry Neuville, în timp ce a doua maşina va fi condusă alternativ de Juho Hanninen, Dani Sordo şi Chris Atkinson.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru