Juho Hanninen, numit oficial pilot de teste la Hyundai

de Daniel Popescu
Marti, 09.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat că Juho Hanninen este primul pilot de teste în cadrul campaniei de revenire în Campionatul Mondial de Raliuri în 2014.

Esential 2014 este sezonul in care va concura Hyundai in Campionatul Mondial de Raliuri
Hyundai se pregăteşte intens pentru revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul viitor, însă abia acum a anunţat oficial numele unuia dintre piloţii care testează maşina bazată pe modelul i20.

Este vorba despre Juho Hanninen, care a câştigat titlul în Intercontinental Rally Challenge (IRC) în 2010 şi a concurat sporadic în WRC începând din sezonul 2006.

În acest an, el a luat startul doar în etapele din Monaco şi Suedia cu Ford Fiesta RS WRC înainte de a se dedica proiectului Hyundai. "Primul test cu Hyundai i20 a fost pozitiv pentru mine. Sunt impresionat de munca echipei de până acum într-un interval de timp atât de scurt", a declarat finlandezul.

Primul test cu Hyundai i20 a fost pozitiv pentru mine. Sunt impresionat de munca echipei de până acum într-un interval de timp atât de scurt.

Huno Hanninen
Pilot de teste Hyundai
La rândul său, şeful Michel Nandan consideră că experienţa lui Hanninen este esenţială în proiectul producătorului sud-coreean de a pregăti sezonul următor.

"Suntem foarte mulţumiţi să-i urăm bun venit în echipa lui Juno pentru programul de teste pentru 2013.

Sunt sigur că experienţa lui va contribui la acest proiect şi sunt mulţumit de munca depusă până acum. Am decis să lucrăm cu piloţi diferiţi cu abilitaţi unice pentru a avea un feedback valoros pentru 2014", a precizat el.

Presa internaţională speculează că Hanninen va fi unul dintre piloţii celor de la Hyundai în sezonul 2014, alături de conaţionalul său Jari Ketomaa.

Via Hyundai

Comentarii (3)

  • gasim niste specificatii tehnice pe i20 wrc pe undeva?
    2 1
  • Au locul 10 asigurat, de pe acum.
    2 1
  • There are still no technical specifications about the i20 WRC, but pundits reckon it will be powered by a turbocharged 1.6-litre engine, with the requisite amount of WRC power, 223 kW, under the bonnet that powers all four wheels.

    Cam atat stiu ca se stie...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru