Kankkunen revine în WRC în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.06.2010
Cvadruplul campion mondial de raliuri Juha Kankkunen va concura în Raliul Finlandei din acest sezon de WRC, la opt ani de la retragerea din competiţie.

Juha Kankkunen, unul dintre cei mai valoroşi piloţi din istoria Campionatului Mondial, este pregătit să revină în competiţie în Raliul Finlandei de la sfârşitul lunii iulie la volanul unui Ford Focus RS WRC, la opt ani de la retragerea din 2002.

Finlandezul în vârstă de 51 de ani nu a confirmat înţelegerea, însă a lăsat să se înţeleagă că va face un anunţ oficial pe această temă în curând.

"Poate că este o şansă să fac ceva. Acum sunt în vacanţă în Spania, dar când voi reveni în Finlanda va avea loc o conferinţă de presă. Totuşi, ar fi frumos să particip la Raliul Finlandei. Acesta este ultimul an pentru maşinile de tip WRC, aşa că ar fi bine să concurez în Raliul Finlandei cu această maşină", a declarat finlandezul.

Întrucât are deja 51 de ani şi a lipsit o lungă perioadă din competiţie, Kankkunen nu se astepata să obţină un rezultat foarte bun, dar nu şi-a ascuns dorinţa de a fi prezent în eveniment.

"Nu am nicio idee unde aş putea termina.

Ar fi greu, pentru că aceşti băieţi concurează tot timpul în aceste maşini şi cunosc viteza. Cred că singurul meu avantaj este că cunosc drumurile", a adăugat el.

Finlandezul l-ar putea avea drept copilot în Raliul Finlandei pe galezul Nicky Grist, alături de care a participat la un raliu în Portugalia la volanul unui Ford Escort MkII. Kankkunen a cucerit patru titluri de campion mondial în WRC în sezoanele 1986, 1987, 1991 şi 1993 şi are trei victorii în Raliul Finlandei în cele 22 de participări.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru