Kubica negociază cu M-Sport pentru o campanie în WRC în 2014

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
M-Sport a confirmat că negociază semnarea unui contract cu Robert Kubica pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Esential 4 victorii in sase etape a obtinut Robert Kubica in WRC2
2 este locul pe care trebuie sa-l obtina Kubica in clasa WRC2 a Raliului Spaniei pentru a deveni campion
Sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri este plin de incertitudini, ca urmare a faptului că Citroen, M-Sport şi Hyundai nu au anunţat încă niciunul dintre piloţii titularii.

Acest lucru reprezintă o oportunitate majoră pentru Robert Kubica, care este foarte aproape să devină campion la clasa WRC2 şi care este de mai mult timp pe lista celor de la Citroen. M-Sport a anunţat însă prin vocea şefului Malcolm Wilson că negociază de asemenea cu pilotul polonez, fără însă ca o decizie să fie deja luată.

"Da, discutăm cu Kubica, dar discutam cu mulţi piloţi despre sezonul următor. Există multe posibilităţi prin care îl putem include în echipă. Nu există niciun dubiu în privinţa vitezei sale şi cred că există probabilitatea să devină şi mai rapid.

Un lucru este sigur, dacă va veni aici vom avea mare grijă de el", a declarat el.

Vor exista unele discuţii în următoarele săptămâni pentru a vedea ce este posibil, dar nu m-am hotărât încă.

Robert Kubica
Pilot raliuri
Totuşi, M-Sport este în căutarea unor piloţi capabili să aducă bani prin intermediul sponsorilor, iar Kubica nu are parte de resurse financiare, chiar dacă îşi datorează prezenţa în WRC2 şi unui parteneriat cu compania poloneză de produse petroliere Lotos. Indiferent de situaţie, Kubica a admis că anul viitor vrea să facă pasul la clasa WRC, în caz contrar nefiind interesant să continue activitatea în raliuri.

"Sunt interesat numai dacă pot avea o oportunitate bună. Vor exista unele discuţii în următoarele săptămâni pentru a vedea ce este posibil, dar nu m-am hotărât încă. Dacă nu vor fi oportunităţi bune în raliuri, poate revin pe circuit. Vin dintr-un campionat foarte profesionist, Formula 1, iar când vii de acolo este foarte greu să atingi un nivel similar.

Dacă revin în raliuri voi avea nevoie de un program cu raliuri bune şi de multe teste pentru a mă dezvolta. Am văzut că pot face o treabă bună în ultimele evenimente, dar este mult până departe", a precizat polonezul.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru