Kubica: "Nu voi lupta pentru primele şase poziţii în Raliul Marii Britanii"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a exclus posibilitatea de a lupta pentru primele şase poziţii în Raliul Marii Britanii, atunci când va debuta la clasa principală a Campionatului Mondial de Raliuri.

Va fi imposibil să am ritmul sau să fiu aproape de ritmul primilor cinci sau şase, altfel ar fi ceva greşit în sistem, având în vedere experienţa celorlalţi.

Robert Kubica
Pilot Citroen
Robert Kubica a câştigat titlul la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri la volanul unui Citroen DS3 RRC, iar constructorul francez i-a oferit drept recompensă o participare la clasa principală în ultima etapă a sezonului, care va avea loc în Marea Britanie la sfârşitul săptămânii viitoare.

Polonezul va debuta astfel la clasa principală cu un Citroen DS3 WRC, însă a exclus posibilitatea de a lupta pentru primele şase poziţii cu piloţii deja consacraţi de la Volkswagen, M-Sport sau Citroen.

"Ştiu că mulţi oameni ar vrea să fiu foarte rapid în Marea Britanie, dar cred că va fi foarte dificil. Va fi imposibil să am ritmul sau să fiu aproape de ritmul primilor cinci sau şase, altfel ar fi ceva greşit în sistem, având în vedere experienţa celorlalţi.

După 20 de ani petrecuţi pe circuit, nu pot să ajung pe o probă specială la sfârşitul lui martie, iar în şase luni să lupt cu cei mai buni din lume. Trebuie să ne păstrăm calmul, iar eu sunt foarte calm", a declarat el.

Raliul reprezintă o oportunitate grozavă să învăţ un nou raliu şi noi probe speciale. Acesta este obiectivul meu.

Robert Kubica
Pilot Citroen
În acest context, Kubica priveşte Raliul Marii Britanii ca pe un nou eveniment din care poate învăţa lucruri noi despre raliuri.

"Raliul reprezintă o oportunitate grozavă să învăţ un nou raliu şi noi probe speciale. Acesta este obiectivul meu. Este un bonus pentru mine, în mod normal sezonul meu s-ar fi încheiat deja şi trebuie să le mulţumesc celor de la Citroen, Abu Dhabi (n.r - sponsorul Citroen) şi Lotos (n.r - sponsorul polonezului) pentru această oportunitate. Dacă un tip ca mine are şansa să piloteze maşina de uzină după şase luni, atunci este bine", a adăugat el.

Kubica va efectua un test în 11 noiembrie pentru a se acomoda la Citroen DS3 WRC înainte de începerea raliului propriu-zis.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru