Kubica: "Sezonul de raliuri mă va pregăti pentru o eventuală revenire în F1"

de Daniel Popescu
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a dezvăluit că programul intens de raliuri din acest sezon are drept scop principal refacerea condiţiei fizice pentru a putea reveni în Formula 1.

Robert Kubica va debuta la sfârşitul acestei săptămâni la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri cu ocazia etapei programate în Portugalia.

Polonezul va participa la alte şase runde, care se adaugă unui program limitat în Campionatul European de Raliuri, iar pilotul a dezvăluit că obiectivul principal este revenirea la forma fizică premergătoare accidentului suferit cu doi ani în urmă.

"Aleg raliurile pentru o revenire lentă şi pentru a fi într-o formă mai bună după lungă pauză pe care am avut-o. Mă simt bine în maşină cu permisiunea din partea FIA (n.r - de a avea schimbător hidraulic) pentru că pot ţine mereu braţul drept pe volan pentru a evita limitarea de mobilitate. Nu sunt cu adevărat limitat atunci când pilotez, de fapt sunt mai limitat în afara maşinii. Dar mă simt bine. Am avut şi momente mai bune în viaţă, dar şi momente mai proaste", a declarat el pentru publicaţia MaxRally.

Urmareste Automarket
Kubica a admis însă că obiectivul său final este să revină în Formula 1, competiţia în care a obţinut o victorie pe circuitul de la Montreal în 2008.

"Aş vrea să revin în Formula 1, dar ştiu că s-ar putea ca asta să nu se întâmple.

Unele lucruri sunt în afara controlului meu, dar raliurile mă ajută să revin în sport şi să mă ţină ocupat pe parcursul anului. În raliuri nu este vorba doar despre pilotajul în sine, ci şi despre multe pregătiri, aşa că voi petrece mult timp în jurul raliurilor", a adăugat el.

Via MaxRally

Comentarii (2)

  • si la ce echipa vrei sa revii. nu ai fi cel mai bun de pe grila.
    4 17
  • mirel_f1
    Pacat ca,Kibica a avut prea mult ghinion si pacat pentru ca e un pilot talentat si foarte orgolios sincer m-as bucura mult pentru el sa revina in formula 1 chiar si la Caterham si sincer ar trage echipa dupa el..,bafta
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru